Dragan Mićanović pobednik Glumačkih svečanosti

Izvor: Politika, 08.Apr.2011, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Mićanović pobednik Glumačkih svečanosti

POŽAREVAC - Glumac Dragan Mićanović proglašen je za pobednika XVI Glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović” u Požarevcu.

Na sceni Centra za kulturu u tom gradu njemu je sinoć uručena statueta proslavljenog barda srpskog glumišta Milivoja Živanovića, rad vajara Jovana Soldatovića. Mićanoviću je pripala i novčana nagrada od 150.000 dinara.

Nagrađen je za izvođenje tri uloge u predstavi Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Iz junačkog života građanstva” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Karla Šternhajma, u režiji Ive Milošević.

Do sada je 15 glumaca dobilo priznanje na glumačkim svečanostima u Požarevcu. Mićanoviću je ovo drugo, nakon priznanja iz 1997. godine.

„Nagrada mi je značajna. Ovaj festival ima tradiciju i posvećen je glumcu. Još prijatnije se osećam zbog toga”, rekao je Mićanović na konferenciji za novinare.

Osim njega, u konkurenciji za glavnu nagradu bili su Dragan Petrović Pele za ulogu u predstavi „Život u tesnim cipelama” Zvezdara teatra, Milena Dravić za ulogu u predstavi BDP-a „Harold i Mod”, Nataša Ninković za naslovnu ulogu u predstavi „Heda Gabler” Narodnog pozorišta iz Beograda i Biljana Đurović, za ulogu u predstavi „Karolina Nojber” pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović” iz Zaječara.

U čast pobednika, Atelje 212 izveo je predstavu „Pazarni dan” Aleksandra Popovića, u režiji Egona Savina. 

Beta

objavljeno: 08.04.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.