Doživotna robija silovatelju iz Klivlenda

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doživotna robija silovatelju iz Klivlenda

Zbog toga što je godinama držao u zatočeništvu u svojoj kući u Klivlendu tri žene i silovao ih, nezaposleni vozač autobusa iz tog grada Arijel Kastro osuđen je na doživotnu robiju i još više od 1.000 godina zatvora.

Nezaposleni vozač autobusa iz Klivlenda Arijel Kastro koji je godinama držao zatočene u svojoj kući u Klivlendu tri žene i silovao ih, osuđen je na doživotnu robiju i još više od 1.000 godina zatvora.

Kastro se branio da nije nasilan čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da je postupao impulsivno, kao žrtva seksualne zavisnosti. Prošle nedelje on je priznao krivicu, nakon što je tužilac pristao da za njega ne traži smrtnu kaznu, prenosi AFP.

Jedna od žrtava, Mišel Najt, koju je Kastro kidnapovao na ulici 2002. godine, kada joj je bilo 20 godina, pozdravila je presudu jer bi, po njenim rečima, smrtna kazna bila isuviše laka za Kastra.

Kastrova zlodele su otkrivena pošto je jedna od žrtava, 27-ogodišnja Amanda Beri, uspela u maju ove godine da uz pomoć suseda pobegne iz njegove kuće sa svojom šestogodišnjom ćerkom.

U prljavoj, zamračenoj kući, u kojoj su nesrećne žene držane pod ključem, pronađeni su lanci teški 42 kilograma. Još su jezivije bile priče maltretiranih žena, koje su divljački tučene i silovane.

Kastro im je hranu davao samo jednom dnevno, a vrlo retko im je bilo dozvoljavano da koriste kupatilo.

Tokom jedanaest godina zatočeništva, Najtova je četiri puta ostajala trudna. Kastro je te trudnoće okončavao tako što ju je danima izgladnjivao, udarao i skakao po njenom stomaku.

S druge strane, Kastro je "dozvolio" Berijevoj da rodi dete krajem 2006. godine. Otkad je zatvoren, on je više puta tražio da vidi Berijevu, ali je sudija odbio te zahteve kao nedolične.

Policiji koja je istraživala ovaj slučaj, nikako nije bilo jasno kako niko ko je posećivao Kastrovu kuću, uključujući članove njegove porodice i njegovu devojku, nije shvatao šta se tamo dešava. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Doživotna robija za otmičara i silovatelja iz Klivlenda

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2013

Nezaposleni vozač autobusa iz Klivlenda Arijel Kastro koji je godinama držao zatočene u svojoj kući u Klivlendu tri žene i silovao ih, danas je osuđen na doživotnu robiju i još preko 1.000 godina zatvora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.