Dovoljno mjesta za buduće srednjoškolce

Izvor: SandzakPress.net, 15.Jun.2021, 14:25

Dovoljno mjesta za buduće srednjoškolce

Osnovno obrazovanje u Novom Pazaru ove godine završava 1.620 učenika, a u srednjim školama biće 1.542 slobodna mesta, rečeno je radiju Sto plus u Školskoj upravi. Načelnica uprave Mirsada Tripković rekla je radiju Sto plus da će u šest novopazarskih škola biti dovoljno mesta za sve buduće srednjoškolce, iako ima više učenika nego slobodnih mesta. ”Mesta će biti za sve buduće srednjoškolce, jer će određeni broj učenika upisati privatnu školu ili Medresu. Ukoliko bude potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << za formiranjem još jednog odeljenja i to će se realizovati”, rekla je Tripković. Najviše učenika ove godine upisaće Gimnazija koja će primiti 340 učenika, a sledi Tehnička škola koja ima mesta za 330 đaka, Ekonomsko trgovinska škola upisaće 300 učenika, Škola za dizajn tekstila i kože 212, a Medicinska i Ugostiteljsko turistička će primiti po 180 učenika. Svršeni osnovci će 23. 24. i 25.juna, pre upisa u srednje škole polagati završni ispit, odnosno testove iz maternjeg jezika, matematike i kombinovani test. Izvor: Radiostoplus   The post Dovoljno mjesta za buduće srednjoškolce appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Pazar: U srednjim školama 1.542 slobodna mesta

Izvor: Danas, 15.Jun.2021

Osmogodišnje školovanje u Novom Pazaru, ove godine, završava 1.620 učenika ili 78 više od slobodnih mesta u prvom razredu srednjih škola.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.