Dosta sa predrasudama: Da li su lepe žene glupe?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Okt.2017, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta sa predrasudama: Da li su lepe žene glupe?

Jedna od uvaženih predrasuda je da su lepe žene i glupe. Smatra se da su uobražene i sebične. A da li je baš tako?

Kao prvo poznato je i da je "lepota u oku posmatrača", pa je tako pitanje lepe žene zaista relativno.

Takođe, stručnjaci navode da često doterane, žene koje vode računa o sebi, svom izgledu, odevanju i frizuri više vremena posvećuju spoljašnosti- pa je logično da nemaju vremena da se bave drugim stvarima. To je, još jedna predrasuda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Istina je da one samo imaju drugačije prioritete što ne ukazuje na njihovu površnost ili neobrazovanost.

Istina je, i kako navodi Debora Dan, psihoteraapeut, da se pametne i uspešne žene vrlo često nađu u lošim ljubavnim vezama. O tome je napisala knjigu.

U svojoj knjizi "Stupid about Men: 10 Rules for Getting Romance Right" Dan tvrdi da je to zato što su žene zapravo zavisne od romantike.

"Romantika je droga koja sprečava ženu da se suoči sa realnim problemima u životu. To je način na koji one izbegavaju stvaran život. Normalno je da žele zaljubljenost i romantiku, ali ne po svaku cenu", piše autorka.

Nerazumno ponašanje je kada se žena u potpunosti "navuče" na muškarca koji nije dobar za nju.

Poznata terapeutkinja kaže da su žene mogle ranije da uoče upozoravajuće znakove, ali odlučuju da žive u iluzijama.

"Žene žele ljubavnu priču iz bajke, pa u vezu ulaze sa nerealnim očekivanjima u pogledu braka ili dugotrajnih veza. One žele da taj muškarac isceli njihove rane i traume. Žene su odrasle na bajkama koje propagiraju upravo taj mit, bajke su ih naučile da moć ljubavi može da menja", objašnjava Dan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.