Dosta je bilo: DW odbija da objavi Radulovićev demanti

Izvor: N1 televizija, 06.Avg.2016, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo: DW odbija da objavi Radulovićev demanti

Dojče vele (DW) već drugi dan odbija da objavi demanti da Saša Radulović ne duguje nikakav porez u SAD i našu tvrdnju da je njihova "eksluzivna" priča zasnovana na falsifikovanom dokumentu ili na gruboj grešci, saopštava pokret Dosta je bilo.

Dojče vele je prekršio osnovno profesionalno pravilo nezavisnog novinarstva kad je objavio priču bez druge strane, ukazuje u saopštenju Pokret, a odbijanjem da objavi reagovanje druge strane nastavlja da se ponaša veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tendenciozno i neprofesionalno.

Nije jasno zašto je Dojče vele objavio jednostrani tekst pod sugestivnim naslovom "Dosta je milion", koji obiluje neistinama i insinuacijama i zašto odbija da objavi reagovanje, pita Pokret.

Da li je baš samoinicijativno pokrenuo nešto što mnogo više liči na kampanju protiv pokreta, Saše Radulovića i tabloidno novinarstvo, navodi se u saopštenju, nego profesionalizam koji se uobičajeno vezuje za brend Dojče vele, ili mu je "priča" podmetnuta.

Tekst koji je Dojče vele objavio, sa mnogo sugestivnih detalja koji nemaju mnogo veze sa navodnim dugom za porez od pre 14 godina i koji se iznenada pojavljuje na "dokumentu" od pre 11 godina, prema oceni Pokreta, liči na konstrukciju "Čvorović protiv Jakovljevića" iz Balkanskog špijuna.

"Jedno je sigurno. Saša Radulović ne duguje nikakav porez, niti ga je dugovao, a posebno ne porez od milion dolara od pre 14 godina", ističe se u saopštenju.

Lista poreskih dužnika u Kaliforniji je javna i na njoj se može videti da 25. na listi najvećih dužnika duguje manje od milion dolara, dodaje se u saopštenju i napominje da "na listi, naravno, nema Saše Radulovića".

I pored ovoga, Pokret radi na tome da utvrdi da li se radi o falsifikatu ili o gruboj grešci i o tome će obavestiti javnost, najavljuje se u saopštenju i konstatuje da "ovo nažalost nije prvi put da se ovaj medij, kao i autor teksta 'Dosta je milion' ponašaju skandalozno manipulatorski".

Dvostruki standardi i vođenje kampanje protiv pokreta Dosta je bilo, manipulacije, pisanje jednostranih tekstova i njihovo predstavljanje kao istraživačko novinarstvo i odbijanje da se objavi demanti svakako nisu odlike profesionalnog medija, ukazuje se u saopštenju.

Pokret Dosta je bilo oštro protestuje zbog ovakvog ponašanja.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.