Došlo je vreme da se Evropa dovede u Makedoniju

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Došlo je vreme da se Evropa dovede u Makedoniju"

Došlo je vreme da se Evropa dovede u Makedoniju, a na referendumu 30. septembra odrediće se smer kojim bi Makedonija trebalo da krene.

To je izjavio makedonski premijer Zoran Zaev na skupu u Kruševu.

Prema njegovim rečima, građani Makedonije su veoma blizu da svoju želju za ulazak u NATO i EU pretvore u realnost, prenosi MIA.

"Nije lako što treba da dodamo geografsku kvalifikaciju imenu države, ali zauzvrat dobijamo večno priznavanje našeg identiteta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i jezika. Sporazum je koristan i za Makedoniju i za Grčku i zato je 30. septembra naša dužnost da izađemo i kražemo DA za evropsku Makedoniju", poručio je Zaev okupljenima u Kruševu.

Istovremeno, on je pozvao lidera opozicione VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog da se pridruži kampanji u korist referenduma.

"Trebalo bi da smo ujedinjeni, da zaboravimo naše političke razlike, jer političari dolaze i odlaze, ali Makedonija je ovde zauvek. Zato izađimo i glasajmo za evropsku Makedoniju", rekao je Zaev.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.