Donjeck, posmatrači OEBS-a oslobođeni

Izvor: RTS, 01.Jun.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck, posmatrači OEBS-a oslobođeni

Proruske snage samoodbrane u regionu Donjecka potvrdile su da su oslobodile sve zarobljene posmatrače Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, javila je ruska agencija "Interfaks".

"U ovom trenutku nemamo OEBS posmatrače. Svi oni pritvoreni prošle nedelje, pušteni su", potvrdio je gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjov za Interfaks.

Ruska agencija navodi da je u četvrtak Ponomarjov rekao da je pritvorena grupa od četiri posmatrača OEBS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nestala dva dana ranije na jugu Donjecka i precizirao da oni nisu uhapšeni, već samo pritvoreni i mogli bi biti pušteni u bilo kom trenutku.

Posmatrači su, prema njegovim rečima, bili angažovani na prikupljanju obaveštajnih podataka.

Glas Rusije prenosi da su ranije iz OEBS-a saopštili da su izgubili kontakt sa jednim od svojih monitoring timova koji rade u regionu Donjecka i da se ekipa sastojala od četiri osobe - državljana Estonije, Turske, Švajcarske i Danske.

Ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vitalij Čurkin je, na sednici Saveta bezbednosti, ranije ove nedelje rekao da glavnu odgovornost za bezbednost posmatrača OEBS-a snosi zemlja domaćina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslobođeni posmatrači OEBS u regionu Donjecka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2014

Proruske snage samoodbrane u regionu Donjecka potvrdile su da su oslobodile sve zarobljene posmatrače Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), javila je danas ruska nezavisna agencija Interfaks.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.