Donjeck: Bomba na školu, 10 žrtava

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donjeck: Bomba na školu, 10 žrtava

U uporištu proruskih pobunjenika u Donjcku pogođena je jedna škola i najmanje deset osoba je poginulo. Kremlj žestoko osudio napad.

Iako je u školi bilo dece u trenutku napada, niko od đaka nije povređen.

Kako su saopštile gradske vlasti u samoproglašenoj Narodnoj Donjeckoj Republici, granata je eksplodirala pored škole gde su poginule četiri osobe, a geleri su pogodili taksi vozilo u blizini i usmrtili još šest osoba.

U trenutku napada u školi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nalazilo 238 osoba, uključujući 70 dece kojima je danas bio prvi dan u novoj školskoj godini.

U tom regionu školska godina je počela mesec dana kasnije. Deca su nepovređena jer su se u trenutku napada nalazila u podrumu, ali je šest osoba ranjeno.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je napad ciničan i da predstavlja kršenje međunarodnog prava.

Ruski ombudsman Konstantin Dolgov smatra da je vojska imala cilj da napadne decu, jer je napad izvršen baš na prvi dan škole. Dodao je i da su "takve stvari nepodnošljive".

Primirje između Ukrajine i Donjecka potpisano je u Minsku, 5. septembra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.