Donirao milion dolara bivšem fakultetu

Izvor: RTS, 25.Nov.2010, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donirao milion dolara bivšem fakultetu

Bivši student Američkog univerziteta u Blagoevgradu Elvin Guri donirao je milion dolara toj visokoškolskoj ustanovi, na kojoj je diplomirao 1996. godine.

Elvin Guri, nekadašnji student Američkog univerziteta u Blagoevgradu, poklonio je, krajem oktobra, svojoj bivšoj visokoškolskoj ustanovi milion dolara.

"Student Elvin Guri, koji je albanskog porekla, kolosalnu svotu prebacio je krajem oktobra", izjavio je rektor Američkog univerziteta dr Dejvid Huajler. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Prema rektorovim rečima, kada je Guri pre nekoliko godina iz Tirane stigao u Blageovgrad, dobio je stipendiju, jer je poticao iz veoma siromašne porodice.

"Albanac, koji je završio istoriju i ekonomiju 1996. godine, odrešio je kesu pošto je postao bogat", rekao je Huajler sofijskom dnevniku Standard.

Guri je u Bugarskoj osnovao kompaniju Džet fajnans i član je uprave Američkog univerziteta u Blagoevgradu.

"To je njegov gest zahvalnosti prema nama. Tako on želi da pruži šansu talentovanim studentima", naglasio je Huajler. Rektor je dodao i da bivši studenti redovno doniraju univerzitet, ali da je to najveći iznos do sada.

Na Američkom univerzitetu u Blagoevgradu studira i veliki broj studenata iz Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.