Donacija slika Klinici za hematologiju

Izvor: RTS, 19.Mar.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija slika Klinici za hematologiju

Udruženje likovnih umetnika Niša LUNA doniralo je tridesetak umetničkih slika Klinici za hematologiju Kliničkog centra Niš. Želja umetnika bila je da se, kako kažu, prostor u kome najteži bolesnici provode vreme, oplemeni.

Klinici za hematologiju Kliničkog centra Niš  Udruženje likovnih umetnika LUNA doniralo je tridesetak umetničkih slika.

Na ovoj klinici leče se pacijenti sa malignim bolestima i želja umetnika bila je da se prostor u kome najteži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bolesnici provode vreme oplemeni. Ova klinika godišnje primi oko tri i po hiljade pacijenata.

Mesta ima za 28 ležećih i četiri pacijenta u dnevnoj bolnici, što su nedovoljni kapaciteti, budući da je to jedna od svega četiri klinike za hematologiju u Srbiji.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.