Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Dec.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacija Kine za 10 bolnica u Srbiji

Kina je danas poklonila 33 monitora za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi za 10 zdravstvenih ustanova u Srbiji, a nova oprema vredna je 11 miliona dinara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasador Kine Li Mančang danas su se sastali sa predstavnicima zdravstvenih ustanova koje će dobiti nove monitore.

Zvaničnici su zaključili da je reč o nastavku prijateljstva i tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje.

Ministar Lončar je podsetio da Kina >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << već godina donacijama pomaže unapređenje zdravstvenog sistema Srbije i zahvalio na podršci i svesrdnoj pomoći.

"Srbija posvećuje veliku pažnju uvođenju visokih standarda u oblasti zdravstva i ostvarenju bezbednijeg i efikasnijeg sistema zdravstvene zaštite. Donacije Kine u značajnoj meri doprinele su ostvarenju tih ciljeva", rekao je Lončar.

Li je rekao da je donacija izraz ljubavi prema Srbiji i njenom narodu i najavio da će se sa sličnim aktivnostima nastaviti.

Monitori će biti raspoređeni u kliničkim centrima u Beogradu, Nišu i Kragujevcu. Oprema će stići i u Kliničko-bolnički centar Dragiša Mišović u Beogradu, Opštu bolnicu u Smederevu, bolnica u Čačku, zdravstveni centar u Užicu, i bolnica u Boru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Donacija Kine za 10 bolnica u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2015

Kina je danas poklonila 33 monitora za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi za 10 zdravstvenih ustanova u Srbiji, a nova oprema vredna je 11 miliona dinara...Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ambasador Kine Li Mančang danas su se sastali sa predstavnicima zdravstvenih ustanova koje će dobiti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.