Dolijao Safet Kalić, najtraženiji crnogorski diler

Izvor: Mondo, 20.Okt.2014, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolijao Safet Kalić, najtraženiji crnogorski diler

Safet Kalić, osumnjičen za pranje novca zarađenog od šverca droge, uhapšen je u jednoj evropskoj državi po međunarodnoj poternici, saopšteno je iz MUP-a.

Foto: You Tube

"Kalić je uhapšen u jednoj evropskoj državi nakon intezivne i višegodišnje saradnje Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova i policijskih organizacija iz više država", kazali su kratko iz UP.

Kako MONDO saznaje, Kalić je uhapšen u Austriji.

Safet Kalić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je, zajedno sa suprugom Aminom i bratom Mersudinom, osumnjičen za pranje 7,2 miliona evra stečenih od prodaje droge, a iz Crne Gore je pobegao 2011. godine nakon čega je za njim raspisana Interpolova potjernica.

U Višem sudu u Bijelom Polju početkom meseca je završeno suđenje Amini i Mersudinu Kaliću i izricanje presude se očekuje sutra.

Od porodice Kalić, u međuvremenu, oduzeta je imovina u vrednosti 28,7 miliona evra.

Kalić se leta 2011. gubi svaki trag nakon što je Specijalno tužilaštvo otvorilo istragu protiv njega zbog sumnje da je u periodu od šestgodina u legalne tokove ubacio sa suprugom i bratom oko 7,7 miliona evra. Sumnja se da je reč o novcu pribavljenom od prodaje droge u Nemačkoj.

Međnarodnu poternicu za Kalićem policija je raspisala 4. avgusta 2011. i od tada se u javnosti samo spekulisalo o lokaciji na kojoj se skriva.

U policijskim dosijeima vodi se kao ključni čovek narkokartela čija je specijalnost za krijumčarenje heroina.

Hapšenje Kalića najavio je još u avgustu šef biroa Interpola Podgorica Dejan Đurović. On je tada izjavio da postoje osnovane sumnje da se Kalić krije pod lažnim identitetom, i da se uz pomoć policija drugih država pokušava locirati mesto na kojem boravi i otkriju njegovi saučesnici.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.