Dolče i Gabana kažnjeni zbog utaje poreza

Izvor: Blic, 01.Apr.2013, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dolče i Gabana" kažnjeni zbog utaje poreza

Italijanski sud naložio je modnoj kući "Dolče i Gabana" da plati kaznu od 343 miliona evra, plus kamatu, jer poreskim vlastima nije prijavila prihod od nekoliko miliona evra, pišu danas italijanski mediji.

Međunarodni modni gigant planira da uloži žalbu na tu odluku, zbog čega će plaćanje kazne biti suspendovano, prenosi Frans pres.

Modna kuća "Dolče i Gabana" je, prema rečima italijanske ADN Kronos agencije, prekršila zakon, imajući u vidu jedan jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cilj, a to je sticanje finansijske koristi.

Domeniko Dolče i Stefano Gabana optuženi su da su 2004. i 2005. godine kontrolu nad svojim brendovima prebacili na fiktivnu kompaniju u Luksemburgu, čime su izbegli plaćanje poreza u Italiji u iznosu od 420 miliona evra.

Tužioci navode da je osnivanje njihove kompanije Gado u Luksemburgu pokušaj prevare države.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dolče i Gabana kažnjeni zbog utaje poreza

Izvor: Capital.ba, 01.Apr.2013

MILANO, Italijanski sud naložio je modnoj kući Dolče i Gabana da plati kaznu od 343 miliona evra, plus kamatu, jer poreskim vlastima nije prijavila prihod od nekoliko miliona evra, pišu ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.