Dolazak Rikera podrška SAD evropskoj budućnosti Srbije

Izvor: Blic, 28.Nov.2012, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolazak Rikera podrška SAD evropskoj budućnosti Srbije

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker istakao je tokom susreta u Beogradu podršku Sjedinjenih Američkih Država evropskoj budućnosti Srbije, rečeno je Tanjugu u Stejt departmentu u osvrtu na razgovore u srpskoj prestonici.

Zvaničnik Stejt departmenta je dopisniku Tanjuga rekao da je Riker prilikom jučerašnjeg susreta sa visokim vladinim zvaničnicima, naglasio značaj konkretnog napretka u dijalogu Srbije i Kosova, pod pokroviteljstvom EU, kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ponovio da Amerika pruža dalju podršku u sprovođenju ekonomskih i zakonskih reformi.

Riker se juče u Beogradu sastao sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

Dačić i Riker su tokom sastanka ocenili da nastavak dijaloga Beograda i Prištine doprinosi stabilizovanju situacije i približavanju Srbije EU, a razmatrane su i mogućnosti unapređivanja ekonomske saradnje dve zemlje, kako bi se brže prevazišle ekonomske teškoće u kojima se Srbija nalazi.

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je nakon susreta da je sa Rikerom razgovarao o bilateralnim odnosima dve zemlje i da očekuje veći priliv američkih investicija u Srbiju.

On je ocenio da će snažiji ulazak američkih investitora, biti jasan signal i za evropske i azijske investitore, kao i za Japan, Kinu i Rusiju, koje su, prema njegovim rečima, “uvek dobro došli”.

Povezane vesti: Dačić: Naredne dve nedelje važne su za rešavanje kosovskog problema Vučić se sastao sa Rikerom Astronautkinja NASA podelila iskustva iz svemira sa đacima u Petnici Kirbi: Riker će ohrabriti dijalog Američka astronautkinja Marša Ajvins dolazi u Beograd

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.