Dokumentarac o Dorsima u bioskopu Kolosej u Beogradu

Izvor: Politika, 15.Jul.2010, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokumentarac o Dorsima u bioskopu Kolosej u Beogradu

Dokumentarni film Toma Disila „When You're Strange” koji se bavi rok grupom „Doors”, imaće srpsku premijeru 29. jula, a onda će se naći na redovnom programu multipleksa „Kolosej” u Beogradu.

Kako je saopštila distributerska kuća „Megakom”, film donosi neobjavljene snimke slavnog američkog benda i pruža uvid u revolucionarni uticaj njegove muzike, a narator u dokumentarcu je glumac Džoni Dep.

„When You're Strange” autor i producenti nazivaju „anti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << - Stounovskim” ostvarenjem, aludirajući na igrani film Olivera Stouna „The Doors” iz 1991. godine.

Film „The Doors” je bio veliki hit, ali preživeli članovi i bliski saradnici benda tvrde kako on ne prikazuje vernu sliku „Dorsa”.

Dokumentarac sadrži odlomke neobjavljenog filma „HWY: An American Pastoral” koji su 1969. godine u pustinji Mohava i u Los Anđelesu snimali pokojni vođa „Dorsa” Džim Morison i Pol Ferara.

Beta

objavljeno: 15/07/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dokumentarac o Dorsima u bioskopu Kolosej u Beogradu

Izvor: Blic, 15.Jul.2010

Dokumentarni film Toma Disila "When You're Strange" koji se bavi rok grupom "The Doors", imaće srpsku premijeru 29. jula, a onda će se naći na redovnom programu multipleksa "Kolosej" u Beogradu...Kako je danas saopštila distributerska kuća "Megakom", film donosi neobjavljene snimke slavnog američkog...

Nastavak na Blic...

"When Youre strange" od 29. jula

Izvor: B92, 16.Jul.2010, 14:00

Dokumentarni film Toma DiCilla "When You're Strange" koji se bavi rok grupom The Doors, imaće srpsku premijeru 29. jula, a onda će se naći na redovnom programu multipleksa Kolosej u Beogradu...Film donosi neobjavljene snimke slavnog američkog benda i pruža uvid u revolucionarni uticaj njegove muzike,...

Nastavak na B92...

Dokumentarac o Doors-ima - When you're strange od 29. jula u bioskopu

Izvor: NC magazin, 16.Jul.2010

..Žanr: Dokumentarac. Režija: Tom Dicillo. Narator: Johnny Depp. . .Dokumentarni film “When you’re strange”, koji otkriva neobjavljene snimke slavnog rok kvarteta i pruža uvid u revolucionarni uticaj muzike benda “The Doors”, imaće svoju premijeru 29. jula u Koloseju, nakon čega...

Nastavak na NC magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.