Doktor naplaćivao svoja obećanja

Izvor: Večernje novosti, 05.Mar.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktor naplaćivao svoja obećanja

ODLUKOM Apelacionog suda u Novom Sadu neurohirurgu Željku Kojadinoviću (49) ponovo će se suditi, zbog primanja mita. Ovaj novosadski stručnjak je pre dve godine bio osuđen na tri godine zatvora, a tom presudom mu je bilo zabranjeno da se godinu dana bavi lekarskim pozivom. Prvostepena presuda Višeg suda je ukinuta, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka. - Iz sudskih spisa proizlazi opravdana sumnja da je okrivljeni od pacijenata tražio i primio novac na ime određenih medicinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << usluga, koje im je ponudio, ali je ostalo nerazjašnjeno da li su te usluge učinjene ili ne - navodi Apelacioni sud. - Nejasno je ostalo i da li te usluge spadaju u standardnu proceduru lečenja ili su bile vanstandardne, odnosno dodatne, koje je mogao da uradi ukoliko pacijent zahteva i dodatno plati i da li bi te usluge bile obuhvaćene zdravstvenim osiguranjem ili ne. Sada već bivšeg lekara Kliničkog centra Vojvodine, koji je po ugovoru radio i kao konsultant u privatnoj bolnici "Sveti Luka" u Petrovaradinu, optužnica tereti za 16 primanja mita. Kojadinović je uhapšen krajem novembra 2012. u ordinaciji, gde je prethodno od rođaka pacijenta uzeo koverat u kojem se nalazilo 320 evra. Ponovljeni glavni pretres je zakazan za 19. mart u Višem sudu u Novom Sadu. Naloženo je da se u ponovljenom postupku izvedu relevantni dokazi i odredi medicinsko veštačenje, i utvrde sve sporne okolnosti.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Poništena presuda neurohirurgu za primanje mita

Izvor: Radio 021, 05.Mar.2015

Odlukom Apelacionog suda u Novom Sadu neurohirurgu Željku Kojadinoviću ponovo će se suditi, zbog primanja mita...Ovaj 49-ogodišnji novosadski stručnjak je pre dve godine bio osuđen na tri godine zatvora, a tom presudom mu je bilo zabranjeno da se godinu dana bavi lekarskim pozivom...Prvostepena...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.