Dokle će Rusi biti veći Srbi od Srba

Izvor: Glas javnosti, 05.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokle će Rusi biti veći Srbi od Srba

BEOGRAD - Predsednik Rusije Dimitrij Medvedjev izjavio je da je zapadno priznanje jednostrane nezavisnosti Kosova „opasan i nesrećan presedan zbog koga će Evropa plaćati decenijama. Očito je da će mnoštvo separatističkih režima to iskoristiti kao opravdanje sopstvenih želja za sticanje legalnog statusa“ rekao je on.

I rusko Ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da je formiranje Skupštine srpskih opština na Kosovu i Metohiji „logična reakcija na nelegalno jednostrano >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << proglašenje nezavisnosti Pokrajine“, ističući da nealbanske zajednice imaju pravo da ne priznaju kvazidržavu koju je Priština proglasila.

REAGOVANJA

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Goran Bogdanović:

- Ovakvo krupno pitanje teško je rešavati ako znamo da u Beogradu još nije formirana vlada bez čije podrške se ovakav posao ne može sprovesti u delo, kazao je Bogdanović.

Potpredsednik SNV centralnog Kosova, Rada Trajković:

- Žao mi je što stalno konstituišemo tela koja izazivaju deobe i koja suštinski ne nude opstanak Srba na ovom prostoru, što definitivno znači da nemamo politiku i strategiju koja je u funkciji očuvanja ovog prostora kao našeg. To je potpuno virtualna skupština - rekla je za lokalni KiM radio. Međutim, Trajkovićeva smatra da će nova skupština na Kosovu imati samo psihološki, ali ne i zakonodavni značaj.

Oliver Ivanović:

- Formiranje srpske Skupštine na Kosovu biće još jedan promašeni politički projekat. „On neće dobiti podršku većine stranaka u Skupštini Srbije, ostaće projekat DSS i SRS koji smišljaju način kako će ometati buduću vladu u pokušajima da na najbolji mogući način reše pitanje Kosova i Metohije. Na sreću na Kosovu je ostalo dovoljno zdravih snaga koje će govoriti o stvarnim potrebama i problemima Srba. Mislim da će se sukobljavati te dve koncepcije među Srbima, što je dobro jer, ako bi postojala samo ta opcija ona bi se na sve moguće načine trudila da stane između običnog sveta i vlade u Beogradu.

TO SU NAŠE UNUTRAŠNJE STVARI

Kosovske privremene institucije osudile su saopštenje ruskog MIP koje pozdravlja formiranje paralelne srpske skupštine na Kosovu i ocenile da se Rusija meša u unutrašnje stvari Kosova, i da „ometa demokratske procese na Kosovu“.

Bajram Kosumi, bivši predsednik privremene vlade Kosova kaže da takve izjave koje dolaze iz ruske vlade izazivaju sukobe u regionu, a ne rešenje.

Predsednik SNV severna Kosovska Mitrovica Nebojša Jović istakao je da se Kosmet ne brani samo rečima već i delima.

- Kada bi se ceo vrh Srbije angažovao koliko i Rusija, Kosovo bi sigurno bilo odbranjeno. Rusija samo želi poštovanje međunarodnog prava, ali se pitam, ako nastavimo da budemo inertni, koliko će to rusko zalaganje potrajati. Ova skupština je nastala kao proizvod želje srpskog naroda da se bolje poveže sa svima, jer po prvi put sada imamo naše predstavnike legitimno izabrane - rekao je on i dodao, da je sada i Zanijer na nekoj vrsti testa. - Ban Đi-mun je rekao da je neutralan i nije priznao nezavisnost Kosova, a samim tim što je izneo novi plan, Ahtisarijev plan bi trebalo da prestane da važi. Međutim, bez obzira na tu neutralnost, oni ipak sarađuju sa kosovskim institucijama, pa mi tražimo da budu isto toliko neutralni i sarađuju i sa nama - objasnio je Jović.

A Oliver Ivanović kaže da ne vidi ništa nelogično u reagovanju vrha Rusije, jer ni njima nije potrebna izolovana Srbija.

- Ruski interes je da ima jaku Srbiju, integrisanu u EU. Imaju već jednu Belorusiju, ne treba im još jedna. Niko se ne suprotstavlja tome, normalno je da Srbi nekako reaguju na situaciju u kojoj su se našli. Međutim, ne mislim da je to adekvatan odgovor, jer su tu skupštinu formirale opozicione stranke. Tu nedostaje jedna koherentna politika koju će voditi i vladajuća koalicija i opozicija. Očigledno je jer nisu hteli da čekaju formiranje vlade da su želeli samo da izvrše dodatni pritisak na SPS.

A pisac Milan Vidojević smatra da nema nikakve potrebe da neko bude veći Srbin od Srba.

- Moramo da shvatimo da ni bivša, ni nova vlada ne smeju da se diče svojim srpstvom. Tada bi mentori iz međunarodne zajednice odmah počeli da postavljaju pitanja šta je to srpsko i ko tvrdi da je Kosovo srpsko. A onda bi naši političari morali da ulaze u polje metafizike, pa da objasne i sebi i drugima šta je to srpsko u svakom Srbinu.

Kada DS dobije dozvolu od Amerike ili bolje receno kad dobiju naredjenje, jer ova trenutna koalicija koja treba da sastavi vladu nije srpska vec antisrpska. Ali juce su rekli amerikanci da nam treba mir i oni ce nam pomoc tako sto kosovo treba da zaboravimo pa onda Hag pa mozda i vojvodina i to sve za nase dobro i nas mir a zuti ce to da sprovedu i to sve za nase dobro i nas mir. Tek onda ( mozda ) ce srbi biti veci srbi od rusa.

E da su samo INERTNI! Srpska vlast je otvoreno na strani Siptara, EU i NATO-A. Iza osnivanja legitimne Spske skupstine - ONI GOVORE U ISTI GLAS, JER IMAJU ISTA NAREDJENJA! Rusi su im stali na put, jer znaju da ti ljudi predstavljaju TIRANSKU MANJINU U SRPSKOM NARODU.

Pogledajte samo ovu vest:

"ИВАНОВИЋ ОЦЕНИО ДА СКУПШТИНА ЗАЈЕДНИЦА КиМ НЕМА ЗНАЧАЈА

БЕОГРАД – Представник Г17 Плус са Космета Оливер Ивановић оценио је да формирање Скупштине заједница општина Косова и Метохије нема значаја.

Ивановић је агенцији Бета рекао да очекује да ће нова влада Србије преиспитати досадашњу политику према Космету, која је, како је навео, била „популистичка и обиловала је јаким и тешким обећањима”.

„Ради се о асоцијацији која је иницирана од стране представника ДСС-а, свесних да ће убрзо ићи у опозицију и свесни колико је тема Космета осетљива за све у Србији”, казао је он и додао да ће та Скупштина „послужити само као одскочна даска за подривање будуће владе Србије у њеном настојању да што пре уђе у ЕУ”.

Према његовим речима, досадашња политика на Космету је само збуњивала српску заједницу и делила је на Србе јужно и северно од Ибра.

(OBRATITE PAZNJU NA OVO!!!)

"Он је навео да су паралелне институције, као што су здравство и школство, помогле српској заједници на Космету, али да се у њиховом формирању не може ићи до краја, јер је немогуће формирати паралелну полицију или суд." ZNACI ON BI PREDAO SIPTARIMA SRBE DA BUDU POD NJIHOVIM SKOLSTVOM I ZDRAVSTVOM, VALJDA DA IM NASTAVE VADITI ORGANE!!!

"Трајковићева је нагласила да сигурно зна да Срби никада неће прихватити независност Косова, али да то не значи да неће морати да поштују закон.

„Ако нас не прихвате српске заједнице на Косову, имаћемо проблема са применом наших планова“, рекао је Фејт и додао да ће „много зависити од тога хоћемо ли у Београду имати владу која ће бити пријатељски настројена према ЕУ“.

"Ne bojim se od vrazijeg kota

Neka ga je ko na gori lista

No se bojim od zla domacega" Njegos

Ovi tirani se boje svake protuve vise nego svog naroda, ali su se preracunali. BOLJE IM JE DA SE MAKNU SA PUTA SRPSKOM NARODU! Neka budu inertni koliko hoce, samo neka mu ne staju na put.

Plava, bravo za komentar!

Glupa plavusa?!

A jel ovo Medved klonirao u Putina.....pa svakim danom pokazujete koliko ste ozbiljan list.......no comment.

Sve dotle dok se Srbija oslobodi od antisrba!

Oliver Ivanovic je obican paltron , izdajnik !

Ја на слици видим Путина, а не Медведева. Ко је то, уствари, рекао? Морали бисте бити мало озбиљнији у текстовима и фоткама.

Сања

Rusi ce biti veci Srbi od Srba sve do onog trenutka dok Srbija bude clan Ruske federacuje.Dosta je ove sprdacine sa Srbijom i nama u celini.Amin.

Sve dok Oliver Ivanovic moze da prica sta hoce dotle necemo povratiti kosovo. On je izdajnik srpskog naroda isto kao i Tadic i Dacic.

Pa, skoro pola naroda je glasalo za pravac koji vodi DS. Skoro pola na suprotnu stranu. Naravoucenije, narod glasa i misli da ce izbori nesto promeniti. A istina je da politicki vrh Srbije odavno sve vreme trosi samo na sebe i za svoje interese. Drzava im je poslednja rupa na svirali. Tako ce Srbija i proci (kao poslednja rupa)

Ne samo Srbija vec i srpski narod.

Vazi za sve KOSMET = SRBIJA!

Vazi za sve: Ruza+kakana=Kakana Ruza.

Pa kako da nas rusi brane, kada nasa vlada nastoji da nas unisti? Od koga da nas brane? Od nase Vlade i domacih izdajnika? E pa izvinite srbi, ali od toga trebamo da se sami branimo.

Tek da se zna da se i Belgija pocela raspadati.

Poceli su se vec svadjati oko granice. Jedan dio

verovatno planira da se pripoji Francuskoj i da

ponese sa sobom nesto od onoga sto bi se da

pripoji Holandiji. To je vec stvarno u toku, a glavni

grad tzv. Evrope je Brisel, koji je na holandskoj

strani ali je vec vecinski francuski grad. Od tih

njihovih igara oko crkvenog vlasnistva nece biti

ama bas nista.

Od kad su to Rusi veći Srbi od Srba? Od bombardovanja? Nešto se ne sećam da su nas branili! Čak su nam, i sankcije uvodili.

Dokle ćemo mi Srbi biti veći Rusi od Rusa?

Probajte da odete na Kosovo, pa da tamo potražite kuću i posao. Nećete uspeti. Znate li zašto? Srbi vam to neće dozvoliti. Kažu, došli ste zbog para.

Dobri smo mi samo kada treba da se gine za Kosovo.

Sat, 05/07/2008 - 10:49 — Šumadinac

Sve dotle dok se Srbija oslobodi od antisrba!

====================================

Tako je brate.

Nama srbima Ruska braca bi NAJvise pomogla AKO bi se potrudili da onaj sljam u Beogradu skinemo da nam zlo vise ne rade a kunu se lazno da rade za Srbe/Srbiju a PATRIOTE i PAMETNE Srbe na vlast instalisemo a posle s sljamom poput Tadica-Francetica,Dinkica Cedice daskovica Kandicke Liht ...itd. cemo lako .

Uza zid po kratkom postupku i slajm pobiti.

Ps.Sve me neka zebmka hvata da braca Rusi ne izgube zivce s onim sljamom na valsti u Beogradu a koje predvodi tadic-Francetic sjeme pogano mu se zatrlo.

DOKLEN??

SVE DOKLEN SRBI NESTVORE SRPSKU SLOGU I JEDINSTVO KAO PUTINOVA RUSIJA !!

Mi se zavaravamo"akobi imali oruzje"pobedilibi?Srbija da ima atomsko oruzje bilabi kao stoje bila JELCENOVA RUSIJA..!

Srbija je danas kao Jelcenova Rusija samo bez atomski raketa!

Beograd je krcat sa politicarima tipa-Jelcin koji igraju"dodolu"sa EU!Amerikom!Puna Yanicara i Yayara,Cinkatora!

Srbija kada bude imala SRPSKOG PUTINA dobice Slogu i Jedinstvo!Tek onda Srbija radjase i ustaje nanoge!

Zastobi Rusi ginuli na Kosovu zbog NESLOZNI SRBA.??

Samo 4-C..!! resava sve probleme i pitanja sve ostalo je samo"cucla"zabusavanje.Gdeje Sloga retko Ko nasrce.

NESLOZNI SRBI SU NIKO I NISTA zato nas svaka susa sutira,siluje,ucenjuje,prepisava!Kome trebaju NESLOZNI i u EU? netrebaju nikome ni Srbiji!

Rusi ne trebaju da ginu zbog nas.Samo oruzje nam trena,ostalo je nasa briga.Neka braca Rusi grade svoju zemlju,a mi cemo oslobadati svoju. Kad je oslobodimo i ocistimo od ove belosvetske bede bratski cemo zajedno ziveti u jednoj zemlji za sav vek vekova.

sva sreca da si u dijaspori. i ostani tamo.

Пре свега, хвала ГЛАСУ што објављује различите ставове и коментаре, у другим медијима је чистка увелико у току, и све наравно почиње цензуром коментара читалаца... тако да тамо дебате заправо и нема.

Ова влада, а пре свега Г17, као да се својски труди да се цело Косово што пре изгуби, и овај принципијелан став и напори Русије им заправо сметају. Срамота. По мени би ову од Руса набачену лопту требало искористити да се инсистира на томе да Срби, и они истерани и они још доле, имају иста права као Албанци. Ако једни могу да проглашавају независност од Србије онда је МИНИМУМ да наши имају право на независност од те њихове квази-државе. То реално на крају води у поделу али ако, и то је боље него да се сви на крају истерају и иселе. А ако ћемо да се делимо, онда мора да се омогући да људи размене имовину да би свако био на сигурном, наравно укључујући и цркву и оне који су истерани. На крају може да нам остане једна трећина на северу, све са целом Мотровицом и Пећи, и то је разлог зашто и Шиптари и Амери не могу да поднесу никакав помен поделе, а ни паралелних српских институција.

Kostunica nema sta drugo da radi !

On je pozvao ruse i dao im je zeleno svetlo nad srbijom da se tako ponasaju !

Bolje da se misle kako ce se Srbija izvuci od dugova ako ne onda u bankrot u septembru !

Kostunica plavusa jedna !

Vrema Slobodana Milosevica je proslo bre !

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.