Dokazano je da ovaj zakonski propis logičan

Izvor: Mondo, 27.Dec.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokazano je da ovaj zakonski propis logičan

Na automobilskim gumama nikada nemojte štedeti

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Iako mnogi vozači negoduju, a neki se još drže te stare prakse prakse, vožnja sa sve četiri zimske gume je preporučljiva bez obzira na stanje kolovoza, odnosno da li je put suv, vlažan, pod snegom ili ledom.

Testiranjem automobila na kom su zimske gume montirane samo na prednjim točkovima pokazalo se veoma opasnim po ponašanje automobila, a posebno prilikom kočenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na kolovozu koji nije potpuno suv.

Pored toga, kombinacija letnjih i zimskih guma je takođe problematična, jer prilikom jačeg ubrzanja može da se izgubi kontrola nad vozilom.

Zbog ovih stvari, nije nelogično što zakon propisuje da je obavezno imati od 1. novembra do 1. aprila zimske gume na sva četiri točka, kada na kolovozu ima snega ili leda.

Kolike su kazne ako nemate zimsku opremu u inostranstvu

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.