Dok selo gori, vatrogasno vozilo mesec dana čeka na granici

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2015, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok selo gori, vatrogasno vozilo mesec dana čeka na granici

Velikoj Krsni u opštini Mladenovac stiglo je još jedno vatrogasno vozilo kao donacija bračnog para iz Nemačke, ali ono ne može da se koristi.

I dok su u samo poslednjih deset dana u okolini ovog sela izbila dva požara, koja su zahvatila 20 hektara useva, žitelji ne mogu da ga koriste, jer vozilo stoji na carini već 30 dana. Agencija za bezbednost u saobraćaju ne može da izda papir da vatrogasni kamion ne podleže normi za ucarinjenje, pošto je službenik koji je za to >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nadležan na odmoru, pišu "Novosti".

"Ovo je toliko bizarna situacija da nemam reči", kaže Siniša Ristić, predsednik mesne zajednice. "Dobili smo vozilo, ali sada ne možemo da ga preuzmemo. Platićemo sigurno više od 300 evra za ležarinu, samo zato što Agencija ne može da nam izda papir da kamion ne podleže normi za ucarinjenje. Kada sam razgovarao sa direktorom Milanom Božovićem, rekao mi je da moramo da čekamo na njihovog kolegu koji je na odmoru."

Vatrogasni kamion je donacija Bate i Olje Ilić koji žive u Nemačkoj i koji su Velikoj Krsni poklonili još jedno vozilo nakon požara koji se dogodio decembra 2013. godine u kome su život izgubila tri mališana.

Vatrogasni "mercedes" donacija je Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Minhena, a dobijeno je uz pomoć bračnog para Ilić. Vozilo je polovno, ali u odličnom stanju sa pređenih 15.500 kilometara. Takođe, vozilo marke "man" koji je Velika Krsna dobila prošle godine uvek pritiče u pomoć "kolegama" iz vatrogasne stanice u Mladenovcu.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.