Dojče telekom izbacuje iz upotrebe Huavej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dojče telekom izbacuje iz upotrebe Huavej

Nemačka kompanija Dojče telekom će u naredne dve godine postepeno izbaciti iz upotrebe tehnologiju kineskog Huaveja zbog aktuelne polemike o bezbednosnim pitanjima, preneo je danas nemački poslovni list "Virtšaftvohe".

Pozivajući se na izvore iz kompanije, taj nedeljnik navodi da će Dojče telekom u potpunosti zameniti Huavejove delove na svojoj glavnoj mreži, u sklopu rutinskog postupka zamene starije opreme.

"U roku od dve godine, udeo azijskih delova biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sveden na nula posto", dodaje se u tekstu tog lista, koji se poziva na izvore iz kompanije.

"Zamenićemo i američke proizvođače, a uključiti nove", navode izvori u koncernu i napominju da se tehnologija ionako menja na svake tri do pet godina.

U Dojče telekomu su, međutim, odbili da komentarišu pisanje tog lista, navodeći samo da se kompanija oslanja na više mrežnih provajdera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dojče telekom izbacuje iz upotrebe tehnologiju Huaveja

Izvor: B92, 21.Nov.2019, 14:30

Bon -- Dojče telekom (DT) postupno će u naredne dve godine izbaciti iz upotrebe tehnologije kineskog diva Huaveja zbog aktuelnih rasprava o sigurnosnim pitanjima...Navodeći izvore iz preduzeća, nedeljnik Virtšaftsvohe piše da će DT zameniti delove Huaveja u temeljnoj mreži u sklopu rutinskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.