Dogovoreno! Dolazi nam Tramp

Izvor: Mondo, 20.Sep.2017, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoreno! Dolazi nam Tramp

Sa Donaldom Trampom sam razgovarao o tome kakvo poštovanje ima kod građana Srbije, rekao sam koliko dugo nijedan predsednik SAD nije bio u Srbiji i da bismo ga dočekali bolje od većine zemalja, kaže Aleksadar Vučić.

Foto: MONDO

Vučić je za RTS izjavio i da je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao da će u prvom tromesečju naredne godine posetiti Srbiju.

Predsednik Srbije kaže da je sa Donaldom Trampom na svečanom prijemu koji je predsednik SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << priredio sa suprugom Melanijom, imao kratak razgovor, ali da je ipak trajao duže od nekih drugih.

"Čini mi se da sam imao sreće da od predsednika SAD dobijem nešto više vremena od drugih, možda zato što sam se na srpskom i slovenačkom dobro razumeo sa njegovom suprugom i jer sam spremio pitanja", rekao je Vučić.

Ističe da se za takav susret sprema 48 sati, kako bi se to vreme iskoristilo za svoju zemlju.

"Razgovarali o tome kakvo poštovanje ima kod građana Srbije, o tome koliko dugo nijedan predsednik SAD nije bio u Srbiji i sa bismo ga dočekali bolje od većine zemalja, malo zemalja bi mogao da priredi tako srdačnu dobrodošlicu", rekao je Vučić.

Vučić: Tramp mi rekao da ličim na nekog košarkaša

Ističe da mu je Tramp postavio nekoliko pitanja, neka su bila kurtoazna, a neka su se ticala stabilnosti Balkana i opštih tema.

"Potvrdio je da će da dođe u Srbiju, to nije bilo kurtoazno. Dodatno je rekao 'dogovoreno' i da će doći", ukazao je Vučić istakavši da termin posete zavisi od agende predsednika SAD.

Predsednik je rekao i da je bilo važno što je Dačić prethodnih dana iskoristio vreme da Trampa upozna sa određenim stvarima koje su dobre za Srbiju.

Hit: Evo šta je Dačić pokazao Trampu FOTO, VIDEO

Uradili smo dobar posao za našu zemlju, siguran sam da će Tramp doći, zaključio je Vučić.

Vučić je rekao i da je predsednik Francuske Emanuel Makron rekao da će u prvom tromesečju naredne godine posetiti Srbiju.

Predsednik Vučić boravi u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine UN, gde je imao i niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima. Vučić je jutros prisustvovao otvaranju Poslovnog foruma "Blumberg global".

U razgovoru sa novinarima izjavio je da je na sinoćnjem prijemu kod Donalda i Melanije Tramp imao priliku da pozove američkog predsednika da poseti Srbiju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.