Dogovoreni uslovi ruskog kredita

Izvor: RTS, 22.Nov.2012, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoreni uslovi ruskog kredita

Svi uslovi za dobijanje ruskog kredita od milijardu dolara su dogovoreni, a u toku ove, eventualno sledeće sedmice biće poznata i kamata na povučena sredstva, rekao je ministar Milan Bačević.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milana Bačević rekao je da su svi uslovi za dobijanje ruskog kredita od milijardu dolara dogovoreni, osim visine kamate o kojoj bi uskoro trebalo da se izjasni rusko ministarstvo finansija.

"Dogovoreno je sve osim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jednog, a to je kolika će biti kamata na povučena sredstva i očekujemo da se u toku ove sedmice, eventualno sledeće, rusko ministarstvo finansija izjasni o tom predlogu", rekao je Bačević za Radio-televiziju Vojvodine.

Ministar je naveo i da je Vlada formirala tim za razgovore oko visine te kamate i da će u timu biti ministar finansija Mlađan Dinkić i još jedan član iz Ministarstva finansija.

Bačević je rekao da postoje obećanja i dogovori, za sada u usmenoj formi, i podsetio da je potpisan protokol o povoljnijim uslovima, nego što bi bili uslovi zaduživanja kod neke druge komercijalne banke ili drugog komercijalnog kredita.

Prema njegovim rečima, 300 miliona dolara ruskog kredita popunilo bi ovogodišnji budžetski deficit, a povlačenje preostalih 700 miliona će biti realizovani u tri faze.

Bačević, koji je jedan od potpisnika protokola zasedanja Srpsko-ruskog međuvladinog komtiteta za saradnju, podsetio je da bi Skupština Srbije početkom decembra trebalo da odlučuje o davanju statusa nacionalnog projekta za gasovod "Južni tok".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dogovoreni uslovi ruskog kredita

Izvor: Banke.Online.rs, 23.Nov.2012, 09:51

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milana Bačević rekao je da su svi uslovi za dobijanje ruskog kredita od milijardu dolara dogovoreni, osim visine kamate o kojoj bi..

Nastavak na Banke.Online.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.