Dogovoren prekid blokade Bulevara Cara Konstantina u Nišu

Izvor: Večernje novosti, 09.Jun.2017, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovoren prekid blokade Bulevara Cara Konstantina u Nišu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović postigli su dogovor sa stanovnicima naselja Nikola Tesla, Prva Kutina i Lazarevo selo o prekidu blokade Bulevara Cara Konstantina NIŠ – Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i većnik resorno zadužen za saobraćaj Igor Vojinović postigli su dogovor sa stanovnicima naselja Nikola Tesla, Prva Kutina i Lazarevo selo o prekidu blokade Bulevara Cara Konstantina. - Dogovor podrazumeva obavezu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << grada da u narednih 10 dana postavi platformu, kojom će na Bulevaru Cara Konstantina, kod skretanja za Nišavsku ulicu, saobraćaj biti usporen – kaže većnik Igor Vojinović. – To će biti odmah urađeno, a trajno rešenje problema je rekonstrukcija Bulevara i postavljanje semafora. Ne možemo da preciziramo rok za postavljanje semafora jer postoje imovinsko - pravni problemi. Naime, neophodno je da određeni stubovi budu na imovini privatnih lica i potrebno je da za to dobijemo dozvole. Najvažnije da povećamo bezbednost saobraćaja. Delegacija građana koji protestuju i blokiraju saobraćaj, Foto: M.P. Predstavnici građana koji su blokirali saobraćaj u četvrtak, zadovoljni su postignutim sporazumom.- Mislim da je ovaj problem mogao i ranije da se reši. Da je to urađeno na vreme, bio bi sprečen udes u kome su u četvrtak povređene četiri devojčice – kaže Slavica Nikolić iz Niške Banje.Ipak, građani ne isključuju mogućnost da, ukoliko gradske vlasti ne održe dogovor, ponovo organizuju proteste.– Sve je stavljeno na papir i očekujemo da se realizuje u narednih deset dana - ističe Vojkan Petković iz naselja Nikola Tesla. - Ukoliko dogovor ne bude ispoštovan, ponovo ćemo blokirati ulicu. Igor Vojinović, gradski većnik Niša, Foto: M.P. U delegaciji žitelja Niške Banje koja je pregovarala sa čelnicima grada o rešavanju saobraćajnih problema u Bulevaru Cara Konstantina bili su i roditelji povređenih devojčica, Slobodan Slobodnjak i Milan Musić.SEMAFOR VEĆ KUPLjEN Grad Niš je kupio semafor i ostalu prateću opremu pre sedam meseci, ali tehnički uslovi i pravno - imovinski odnosi bili su problem da on bude postavljen - tvrde u kabinetu gradonačelnika. Svakog dana 350 do 400 dece iz naselja Nikola Tesla, Prve Kutine i Lazarevog sela prelaze Bulevar Cara Konstantina.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Dogovoren prekid blokade bulevara

Izvor: OkRadio.rs, 09.Jun.2017

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović postigli su dogovor sa stanovnicima naselja Nikola Tesla, Prva Kutina i Lazarevo selo o prekidu blokade Bulevara Cara Konstantina Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i većnik resorno zadužen za saobraćaj Igor...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.