Dogovor boraca s premijerom Dačićem

Izvor: B92, 15.Jan.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor boraca s premijerom Dačićem

Valjevo/Beograd -- Premijer Ivica Dačić i predstavnici Saveza udruženja boraca dogovorili su se večeras da se prekinu protesti boraca.

Borci su se sa premijerom dogovorili da se zajednički pronađe najbolje rešenje, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Na sastanku je dogovoreno da se u ovoj godini donesu izmene i dopune Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti koje bi obezbedile status borca i zdravstveno osiguranje borcima.

Dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da se, nakon objavljivanja stava Međunarodnog suda u Strazburu o pitanju ratnih dnevnica, formira zajednički tim Vlade Srbije i predstavnika udruženja sa zadatkom da vladi predloži dinamiku i modele rešavanja problema.

Kako se navodi, vlada će preporučiti lokalnim samoupravama da obezbede normalno funkcionisanje udruženja boraca i da u skladu sa svojim mogućnostima unaprede položaj boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca.

"Posebno je ukazana potreba da se pronađu rešenja za zapošljavanje dece palih boraca, ratnih vojnih invalida i socijalno ugroženih i teško obolelih boraca i da se prilikom donošenja socijalnih programa u preduzećima naročito vodi računa o ovoj kategoriji radnika", navodi se u saopštenju.

Grupa članova Udruženja boraca Srbije od 1990. do 1999. sedam dana je štrajkovala glađu u Valjevu, tražeći da nadležni ispune sedam zahteva uključujući i isplatu ratnih dnevnica. Jedan od njih je, čak, da bi skrenuo pažnju - odsekao sebi prst.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor: Ratni veterani prekinuli štrajk glađu

Izvor: Kurir, 15.Jan.2014

Nakon objavljivanja stava Međunarodnog suda u Strazburu o pitanju ratnih dnevnica, biće formiran zajednički tim Vlade Srbije i predstavnika udruženja sa zadatkom da vladi predloži dinamiku i modele rešavanja problema..BEOGRAD - Premijer Ivica Dačić i predstavnici Saveza udruženja boraca dogovorili...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.