Dodikov koncert na mitingu; Bosić: Mile lopove / VIDEO

Izvor: B92, 14.Maj.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodikov "koncert" na mitingu; Bosić: Mile lopove / VIDEO

Banjaluka -- Mitinzi opozicije i vlasti završeni su u Banjaluci bez incidenata, lider SNSD Milorad Dodik je zapevao, a predsednik SDS Mladen Bosić skandirao "Mile lopove".

Kako prenose mediji iz regiona, nešto pre podneva na Trg Krajine stigao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a prethodno se obratio okupljenima ispred Palate Predsednika.

“Svima želim uspešnu i stabilnu Republiku Srpsku, da vlada mir i stabilnost, da se uvažavamo i da političke razlike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešavamo u institucijama gde im je i mesto“, rekao je Dodik.

On se potom obratio okupljenim pristalicama na Trgu Krajine.

“Ako nemamo državu, nemamo slobodu, zato moramo da se borimo za Republiku Srpsku. Ne interesuju me oni koji kažu da Republika Srpska nije država, ona je država. Izdaja je kad odete u Sarajevo i klimate glavom, umesto da kažete “ne može“. Izdaja je kad ne smeš da kažeš da voliš Srbiju, i kad ne navijaš za Srbiju. Znam da nam ne teče med i mleko, ja to znam, nismo zato danas ovde. Ovde smo da dokažemo da se na samo kilometar mogu održati dva mitinga u miru i bez incidenata. Proklet bio onaj ko želi drugačije“, dodao je Dodik.

Govor je završio pesmom "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine..."

Na skupu vladajuće stranke pojavio se i sin Ratka Mladića, Darko Mladić koji je pozdravljen velikim aplauzom

On je okupljenima poručio da su podele opasne, te upozorio da oni koji ne misle dobro očekuju da će zapaliti Srpsku, i ne samo Srpsku.

Istovremeno, u parku “Mladen Stojanović“ okupile su se i pristalice opozicije, a policajci su napravili obruč oko tog parka i nisu dozvolili okupljenima da krenu u protestnu šetnju.

Lider SDS Mladen Bosić pročitao je šest zahteva za aktuelnu vlast, među kojima su i raspisivanje prevremenih predsedničkih i parlamentarnih izbora i formiranje prelazne vlade, kao i rasvetljavanje političkih ubistava, korupcionaških afera i uvođenje nove uprave u RTRS.

"Oni koji su na Trgu Krajine nam nisu neprijatelji, već braća. Na protest ih je naterala muka i strah od gubitka posla. Oni drugi su osiromašili narod i sa njima ćemo imati posla", rekao je Bosić.

On je zatim započeo skandiranje koje su podržali svi okupljeni u parku.

“Ne mogu da odolim, Mile lopove!“, rekao je Bosić.

Član predsedništva BiH Mladen Ivanić je povodom zabrane šetnje pristalica opozicije rekao da je to pravljenje negativnog ambijenta i da ne očekuje nerede.

"Nismo zbog toga ovde. Ovo je pobeda normalne sredine nad doktaturom i demokratije nad autokratijom. RS je sigurna. Branićemo je u Sarajevu na najbolji način i ništa nećemo učiniti protiv RS i njenih građana", rekao je Ivanić.

Govorila i je i ćerka Radovana Karadžića Sonja Karadžić, koja je prenela "očinski savet".

"Do juče i jutros niste učinili ništa zbog čega biste se stideli. Nemojte danas učiniti nešto zbog čega biste se stideli sutra", prenela je ćerka prvog predsednika RS i haškog osuđenika očev savet.

Miting opozicije počeo je intoniranjem himne Bože pravde, a potom su se na binu popeli lideri opozicije.

Prethodno su predstavnici Saveza za promene održali sastanak sa Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.