Dodik: Veliko zadovoljstvo kvalitetom razgovora sa Putinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2021, 15:26

Dodik: Veliko zadovoljstvo kvalitetom razgovora sa Putinom

Neće biti podrške za imenovanje visokog predstavnika u Savetu bezbednosti UN, potvrdio mi je predsednik Rusije Vladimir Putin, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, na konferenciji za novinare u Banjaluci.

"Osećam veliko zadovoljstvo kvalitetom razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Razgovarali smo skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sat vremena i pričali o ekonomiji, izgradnji gasovoda, Srpsko - ruskog hrama u Banjaluci, ceni nafte - poručio je Dodik, prenosi RTRS.

On je naglasio da visoki predstavnik nije imao pravo da nametne nijedan zakon, a on je to uradio 140 puta.

"Rusija je potpisnik Dejtonskog sporazuma, i ona to manifestuje na svaki mogući način. Iz špekulativnih razloga pokušava se sva krivica svaliti na leđa Republike Srpske. Impresioniralo me to koliko je upoznat sa detaljima. Potvrdio mi je da neće biti podrške za Šmita u Savetu bezbednosti UN. Rusija nema nameru da se meša u BiH, kako to čine neki drugi putem specijalnih izaslanika", poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska posvećena Ustavu BiH i usmerena je na to kako je on izvorno zapisan.

"Sve ono što je u skladu sa međunarodnim pravom Ruska Federacija to podržava. Upoznao sam Putina da mi nemamo nameru da idemo ka NATO, i njemu je to poznato. Dogovor i razgovor sa ljudima, bez mešanja drugih u unutrašnje stvari i to smo mogli da čujemo od predsednika Putina", poručio je Dodik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodik: Putin mi je obećao

Izvor: B92, 04.Dec.2021

Neće biti podrške za imenovanje visokog predstavnika u Savetu bezbednosti UN, potvrdio mi je predsednik Rusije Vladimir Putin, rekao je Milorad Dodik..."Osećam veliko zadovoljstvo kvalitetom razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Razgovorali smo skoro sat vremena i pričali o ekonomiji,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.