Dodik: U RS utkane vrednosti antifašističke borbe

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2012, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: U RS utkane vrednosti antifašističke borbe

Povodom obeležavanja 9. maja - Dana pobede nad fašizmom, najviši predstavnici vlasti, boračkih i drugih organizacija u Republici Srpskoj (RS) položili su danas vence na spomenik poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata u Banjaluci.

Vence su položili predsednik RS Milorad Dodik, delegacija Vlade Republike Srpske sa premijerom Aleksandrom Džombićem na čelu, delegacije Narodne skupštine RS i grada Banjaluka, rukovodstva SUBNOR-a i Boračke organizacije RS, kao predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << drugih organizacija i udruženja.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da su u RS "utkane vrednosti antifašističke borbe i poslednjeg otadžbinskog rata", ističući da je ovaj entitet stabilan i spreman da se suoči sa svim izazovima.

"Ne treba sumnjati u moć da odgovorimo na sve izazove koji su pred nama. Republika Srpska ne odustaje od borbe za bolje društvo i težnje ka savremenim civilizacijskim sistemima", poručio je Dodik u obraćanju prisutnima na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom u Banjaluci.

On je naveo da se tokom Drugog svetskog rata, na području koje danas obuhvata Republika Srpska, vodilo i nekoliko značajnih i velikih bitaka, kao što su bitke na Kozari, Sutjesci i Neretvi. Dodik je još naglasio da je "srpski narod podneo  nemerljive žrtve u borbi protiv fašizma, ne potcenjujući ni žrtve drugih naroda", ističući da je veoma važno što je tada srpski narod bio na strani antihitlerovske koalicije.

Dan pobede nad fašizmom u RS se slavi kao državni praznik i neradni je dan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.