Dodik: Srbin na čelu Srebrenice je problem za političare u Sarajevu

Izvor: Telegraf.rs, 06.Okt.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Srbin na čelu Srebrenice je problem za političare u Sarajevu

Predsedik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da za Bošnjake u Srebrenici pobeda kandidata srpskih stranaka za načelnika opštine Mladena Grujičića ne predstavlja problem, već je to problem sarajevskih političara.

- Šta je upitno u Srebrenici, osim što iz Sarajeva prave probleme da načelnik ne može biti Srbin? Zašto ne može? Poštovaćemo svaku bol i to niko ne može da ignoriše. Poštujem bol Udruženja ''Majke Srebrenice'', ali kada uđu u sferu politike, izvinite, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ne poštujem - rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da osnovna haranga prema RS dolazi iz tog i sličnih udruženja.

Dodik je ponovio da i će i sa Srbinom načelu Srebrenice, Opština pomoći u obeležavanju 11. jula.

- Nemam problem da položim cveće u Potočarima, ali neću da idem na pomen jer se to politizuje i drže se politički govori i to nema veze sa tim - rekao je Dodik.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

On je naveo da će priznati da je u Srebrenici počinjen genocid ako komisija sa neutralnim autoritetima iz sveta utvrdi kao tačnu nameštenu informaciju koju je napisao OHR, a koju je komisija Republike Srpske potpisala iz straha od stranaca.

- Žao mi je zbog svake ljudske patnje, ali patnja koja se tamo desila pretvorila se u politizaciju - poručio je Dodik.

Napominjući da se o Srebrenici u kontekstu genocida počinje pričati tek od 2001. godine, Dodik je rekao da ni Alija Izetbegović nikada nije otišao u Srebrenicu, jer je za njega to bilo mjesto političke manipulacije, a ne stradanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.