Dodik: Državnički, u potpunosti podržavam

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 07:32

Dodik: Državnički, u potpunosti podržavam

Banjaluka -- Dodik izjavio da je jučerašnje obraćenje predsednika Srbijeu Skupštini Srbije dokaz odnosa koje svaki ozbiljan državnik treba da ima prema suštinskim pitanjima.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je rekao i da je ovo prvi put da jedan predsednik Srbije ima ovakav jasno izražen državnički odnos prema položaju Srba i srpskom nacionalnom pitanju.

"U potpunosti podržavam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napore Srbije i predsednika Vučića, a posebno njegovo obraćanje na sednici Skupštine posvećenoj Kosovu i Metohiji gde je govorio i o neverovatnom licemerstvu međunarodne zajednice kada se postavi pitanje paralele između Kosova i Republike Srpske, te da se od zapadnih zvaničnika ne dobija odgovor na prosto pitanje kakve veze ima humanitarna katastrofa sa secesijom", naglasio je on u izjavi za Srnu, prenosi RTRS.

"Vučićevo obraćanje imalo je veliki odjek u Republici Srpskoj i veliko odobravanje njenih građana i srpski narod u RS podržava njegove napore da se ostane na srpskom stanovištu da budemo svoji na svom, bez ugrožavanja tudje slobode i tudjih nacionalnih, verskih kulturnih, ljudskih i drugih prava", istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obradović: Ništa ne podržavam u radu Aleksandra Vučića, ali imam obavezu da razgovaram o Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jun.2021

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da "ništa ne podržava u radu predsednika države Aleksandra Vučića" i naglasio da rešenje za Kosovo mora biti u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.