Dodeljene nagrade Najevropljani

Izvor: B92, 11.Maj.2015, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade Najevropljani

Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali proglašeni su večeras za "Najevropljane 2014. godine".

"Za mene je Evropa jednakost, mogućnost za sve, ali i pravda za one koji su najranjiviji", rekla je Zorana Mihajlović, primajući nagradu za oblast ekonomije i privrednog razvoja.

Ona je kazala da su "Najevropljani" oni koji su najranjiviji, "zato što su mladi ili stari ili počinju svoj biznis ili su rodno neravnopravni", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dodala da sebe smatra njihovim "ambasadorom".

Primajući nagradu, gradonačelnik Siniša Mali rekao je da je prethodne godine urađeno mnogo da se Beograd "vrati u Evropu" i približi susedima i drugim glavnim gradovima Evrope.

"Na tome ćemo nastojati i dalje", rekao je Mali, koji je nagrađen za projekat razvoja i rekonstrukcije Beograda.

Kao strani državljanin, nagradu "Najevropljanin" je dobio ambasador Belorusije Vladimir Čušev.

Uručujući mu nagradu, ministar privrede Željko Sertić kazao je da je Čušev intenzivno radio na povezivanju naroda Srbije i Belorusije.

Za oblast obrazovanja nagrađena je Matematička gimnaziji u Beogradu, a u oblasti javnog menadžmenta generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević.

Manifestaciju "Evropsko veče u Beogradu", na kojoj se dodeljuje nagrada "Najevropljanin godine", organizovala je po 15. put "Prva evropska kuća".

Prošlogodišnji dobitnik bio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a pre njega to priznanje su dobili sadašnji premijer, a tada prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Boris Tadić i drugi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.