Dodatna pomoć Rusije za asanaciju terena

Izvor: RTS, 23.Maj.2014, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodatna pomoć Rusije za asanaciju terena

Ministri odbrane Rusije i Srbije, Sergej Šojgu i Bratislav Gašić založili su se u Moskvi za nastavak vojne i vojno-tehničke saradnje dve zemlje.

Rusko Ministarstvo odbrane poslaće Srbiji tehničku opremu za asanaciju terena posle poplava, rekao je ministar Bratislav Gašić nakon razgovora sa Sergejem Šojguom, prenosi Beta.

Gašić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je srpskim novinarima nakon razgovora rekao da je Šojgu tokom sastanka naredio da se Srbiji pruži pomoć u agregatima, pumpama i drugoj tehnici neophodnoj za asanaciju terena posle poplava.

Ministar je preneo zahvalnost premijera Srbije Aleksandra Vučića zato što su ruski spacioci u poslednjih sedam dana nesebično pružali pomoć Srbiji.

Rekao je da je dogovoren nastavak dalje vojne i vojno-obrazovne saradnje dve zemlje i najavio da će u junu ili na jesen biti završeni sporazumi koji se čekaju skoro dve godine.

Gašić je precizirao da je reč o robnom kreditu od milijardu i 428 miliona dolara za kupovinu aviona "mig".

Na pitanje da li je bilo reči o pomoći vojsci u opremi, Gašić je rekao da Vojska Srbije "ima apsolutno sve što joj treba da odgovori na mnogo veće izazove".

"Vojska je jedan od najorganizovanijih sistema u našoj zemlji", istakao je gašić..

Gašić je naveo i da u narednih desetak dana predstoje asanacija terena, biološka dekontaminacija, deratizacija, dezinsekcija svih poplavljenih područja.

Po njegovim rečima, biće urađena i građevinska ekspertiza oštećenih objekata.

Šojgu je tokom razgovora izrazio žaljenje zbog pogibije ljudi u poplavama, rekavši da zna za hrabrost srpskog naroda u vreme dok je bio ministar za vanredne situacije.

Šojgu i Dačić su se sreli tokom Međunarodne konferencije o bezbednosti koja se održava u Moskvi, a na kojoj je Gašić jedini ministar odbrane iz evropskih zemalja, ne računajući članice Zajednice nezavisnih država.

Rusija kao organizator konferencije nije pozvala članice NATO.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prisnija vojna saradnja Rusije i Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2014

Ministri odbrane Rusije i Srbije, Sergej Šojgu i Bratislav Gašić založili su se u Moskvi za nastavak vojne i vojno-tehničke saradnje dve zemlje...Našli nam se u nevolji: Ruski spasioci.. ..Šojgu i Gašić sastali su se tokom Međunarodne konferencije o bezbednosti koja se održava u Moskvi....

Nastavak na Vesti-online.com...

Gašić: Rusija šalje agregate i pumpe za vodu

Izvor: Studio B, 23.Maj.2014

Rusko Ministarstvo odbrane poslaće Srbiji tehničku opremu za asanaciju terena posle poplava, izjavio je ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić nakon razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom. ..Gašić je srpskim novinarima nakon razgovora rekao da je Šojgu tokom sastanka naredio da se Srbiji...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.