Dobra saradnja Srbije i BiH u oblasti pravosuđa

Izvor: RTS, 30.Jan.2017, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobra saradnja Srbije i BiH u oblasti pravosuđa

Saradnja Srbije i Bosne i Hercegovine u oblasti pravosuđa je dobra, posebno imajući u vidu intezivnu saradnju u oblasti međunarodno pravne pomoći, saglasni su srpska ministarka pravde Nela Kuburović i ministar pravde BiH Josip Grubeša.
Grubeša je, na današnjem sastanku, istakao da se BiH nalazi u procesu reforme pravosuđa i javne uprave, te da bi toj zemlji bila veoma značajna pomoć Srbije u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << evrointegracija, imajući u vidu da je Srbija već otvorila Poglavlje 23 i da se nalazi par koraka ispred BiH na putu ka Evropskoj uniji.

Kuburovićeva je naglasila da će Ministarstvo pravde pružiti svu neophodnu pomoć kolegama iz BiH, kako po pitanju reforme pravosuđa, tako i po pitanju evrointegracija.
Dvoje ministara razgovarali su i o saradnji i zajedničkim projektima ministarstava, a na sastanku je posebno istaknuta saradnja u oblasti izvršenja krivičnih sankcija, budući da se BiH nalazi u fazi izgradnje prvog federalnog zatvora.
Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, Kuburovićeva je rekla da Ministarstvo pravde i u tom pogledu stoji na raspolaganju kolegama iz BiH.
Navela je i da Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje jačanju kapaciteta zatvora rad poboljšanja uslova u kojima borave osuđena i pritvorena lica, a u skladu sa standardima EU.
Kuburovićeva je dodala da je pored rekonstrukcije i adaptacije postojećih zatvora, u toku izgradnja nove zatvorske ustanove u Pančevu, koja bi do kraja ove godine trebalo da krene sa radom, a da će uskoro otpočeti i radovi na izgradnji novog zatvora u Kragujevcu.
Ministar Grubeša je izrazio posebno interesovanje za funkcionisanje Centra za obuku zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i izrazio želku za razmenu iskustava u toj oblasti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dobra saradnja Srbije i BiH u oblasti pravosuđa

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2017

BEOGRAD - Saradnja Srbije i Bosne i Hercegovine u oblasti pravosuđa je dobra, posebno imajući u vidu intezivnu saradnju u oblasti međunarodno pravne pomoći, saglasni su srpska ministarka pravde Nela Kuburović i ministar pravde BiH Josip Grubeša...Grubeša je, na današnjem sastanku, istakao da...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.