Dobijali novac za dojave o smrti

Izvor: B92, 18.Dec.2013, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobijali novac za dojave o smrti

Bukurešt -- Rumunsko tužilaštvo saopštilo da je protiv 26 policajaca i radnika hitne podignuta optužnica, zato što su za novac dojavljivali pogrebnicima da je neko umro.

Tužilaštvo tvrdi da su osumnjičeni zvali upravnike pogrebnih preduzeća i javljali im kad je neko poginuo u saobraćajnoj nesreći ili se srušio mrtav na ulici, prenela je agencija AFP.

Rumunski mediji navode da su policajci i zaposleni u hitnoj pomoći za dojave o "svežem lešu" dobijali do 170 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Od 26 optuženih, uhapšeno je njih šestoro, izjavila je državni tužilac Korina Parašivesku. Zvaničnik rumunskog Ministarstva zdravlja Raed Arafat je rekao da su vlasti mesecima radile na tom slučaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rumunija: Policajci optuženi zbog dojava pogrebnicima

Izvor: Blic, 18.Dec.2013

Rumunsko državno tužilaštvo je danas saopštilo da je protiv 26 policajaca i radnika Hitne pomoći podignuta optužnica zato što su u zamenu za novac dojavljivali pogrebnim preduzećima da je neko umro, a u nekim slučajevima ti ljudi čak nisu ni bili još proglašeni mrtvima. ..Tužilaštvo tvrdi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.