Do zlatne svadbe poštovanjem, razumevanjem, ljubavlju...

Izvor: RTS, 30.Okt.2019, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do zlatne svadbe poštovanjem, razumevanjem, ljubavlju...

Dvanaest parova iz Smedereva, venčanih 1969. godine, proslavilo je zlatnu svadbu. Uz svadbenu tortu i muziku, evocirali su uspomene i otkrivali tajne pola veka dugog bračnog života.
Pre pola veka, krenuli su hrabro kroz život, pun ljubavi, nekad i nedaća, ali i velike tolerancije. Evica i Velimir Paunović iz Smedereva proslavili su pedesetogodišnjicu braka zajedno sa drugim parovima koji su se te 1969. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takođe, jedni drugima obećali za ceo život.
 
"Mi smo se dopisivali, porukice na papiru, nema mobilnog, nema fiksnog. Prolazilo je vreme, hvala Bogu u slozi i ljubavi, i evo nas sada ovde", kaže Evica Paunović.
"Dobrotom, razumevanjem, zajedno dišemo jedno za drugo", kaže Velimir Paunović.
Slavljenici su nam otkrili, da je za dugovečan brak, pored ljubavi, potrebna je i međusobna tolerancija.
"Poštovanje, razumevanje, briga jedno za drugo", dodaje Evica Paunović.
"Negujte ljubav, i neka ljubav traje što više, a zlatne svadbe i vi pravite, i neka vam starost na mladost miriše", kaže Branka Dabić Tirnanić.
Crveni krst u Smederevu, već 24. put organizuje proslavu zlatne svadbe, a kako kažu, njima ovakva okupljanja, mnogo znače.
"Kad mi kažemo da ćemo nešto da slavimo, oni jedva čekaju kada ćemo da se okupimo, da se vide i da se sete ne samo mladih dana, nego i ovih starih, svi su ih već zaboravili skoro", navodi Miroslav Rašić.
Ono što naše starije sugrađane brine, jesu sve češći razvodi braka. Zaključuju da je u njihovo vreme ipak bilo drugačije, i zato su, kažu i opstali tako dugo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.