Do poreskih uverenja uskoro preko portala ePorezi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do poreskih uverenja uskoro preko portala ePorezi

Poreskim obveznicima će se uskoro, putem portala ePorezi, elektronski izdavati četiri vrste poreskih uverenja, najavljuje Dragana Marković, direktorka Poreske uprave.

Reč je o uverenjima o izmirenim ukupnim poreskim obavezama, o izmirenim obavezama za PDV, o izmirenim obavezama za zdravstveno osiguranje i o izmirenim obavezama po konkretnoj poreskoj prijavi.

"U naredne dve i po godine biće mnogo vidljivije sve što radimo za građane", kaže Marković, ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se konstantno radi na unapređenju elektronske komunikacije sa poreskim obveznicima.

Prema njenim rečima, u prvom kvartalu 2018. je preko portala ePorezi mesečno podnošeno u proseku 530.000 elektronskih poreskih prijava, što znači da je za prva četiri meseca ove godine podneto više od dva miliona poreskih prijava.

"U odnosu na prva četiri meseca prethodne godine povećanje iznosi 6,1 odsto. Najveće povećanje je ostvareno kod upita stanja poreskih obveznika preko portala ePorezi. Za prva tri meseca ove godine, prosečno je mesečno obrađeno 235.000 zahteva, što je povećanje u odnosu na isti posmatrani period prethodne godine od 25 odsto", navodi Marković u intervjuu za Biznis Magazin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.