Đurić o Tačiju: Pogrešne računice nekih...

Izvor: B92, 20.Jun.2018, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić o Tačiju: Pogrešne računice nekih...

Beograd -- To što Tači govori pokazuje da neki zamišljaju da će biti dovoljno da dovedu delegaciju Srbije i predsednika Vučića za sto u Briselu i dobiju sve, kaže Đurić.

"Ali, ne treba da računaju na to, jer se to neće dogoditi", rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić za Tanjug, na pitanje kako vidi Tačijevu izjavu uoči nastavka dijaloga, u nedelju, da će na pregovarackom stolu biti i pitanje granica.

Djurić dodaje da ovakve izjave jasno govore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i o količini pritiska kome će Srbija i njen predsednik po ovom pitanju biti izloženi. "Ali, mogu da vam kažem, i da će mogućnost da se nešto na taj način postigne biti upravo obrnuto proporcionalna količini pritiska koji se na predsednika Vučića po ovom pitanju vrši", kaže direktor Kancelarije.

Što se tiče Tačijeve priče da neće dati ni milimetar teritorije Kosova, uopšte ne razumem o čemu on govori, dodaje Đurić, pošto, kako kaže, njegov, Tačijev, nije nijedan jedini milimetar teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

"Zbog očiglednog potpunog odsustva spremnosti Prištine za kompromis i ozbiljan razgovor, od predstojećih razgovora u Briselu ne očekujem ništa", zaključuje Đurić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.