Đurić na Vidovdanskom samitu lidera srpske dijaspore

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 20:37

Đurić na Vidovdanskom samitu lidera srpske dijaspore

Ðurić je istakao da je neophodno intenzivno angažovanje počasnih konzula Srbije u SAD

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić predstavio je danas prioritete te misije, posebno izrazivši spremnost za intenziviranje saradnje sa dijasporom, koja, kaže, predstavlja generator znanja, veština i kontakata koje treba staviti u funkciju predstavljanja Srbije novoj administraciji i poslovnom svetu.

Đurić je učestvujući na drugom virtuelnom skupu srpskih organizacija i uticajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pojedinaca iz Amerike "Vidovdanski samit lidera srpske dijaspore - Horizont 2050", osim potrebe zajedničkog delovanja Ambasade i istaknutih predstavnika dijaspore, istakao i da je neophodno intenzivno angažovanje počasnih konzula Srbije u SAD u predstavljanju i zaštiti interesa zemlje.

On je naglasio i da saradnja treba da bude dvosmerna, te da će Ambasada u svakom trenutku predstavljati otvoreni kanal za komunikaciju i saradnju sa maticom.

Učesnici samita su se saglasili o neophodnosti jedinstvenog nastupa i delovanja u cilju maksimiziranja kapaciteta za osnaživanje društveno-političkog uticaja srpskog korpusa u SAD.

"Vidovdanski samit lidera srpske dijaspore - Horizont 2050" je skup koji se održava sa ciljem formiranja tzv. ujedinjene platforme nove srpske dijaspore i svih njenih organizacija, inicijativa i uticajnih pojedinaca u SAD, a u cilju zajedničkog delovanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.