Đukić-Dejanović: Skupština nije sluga Vladi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2010, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Skupština nije sluga Vladi

BEOGRAD -

Najveći uspeh Narodne skupštine je razvoj dijaloga pri donošenju zakona i više od 500 usvojenih akata, a neuspeh što nije ostvario nadzornu ulogu nad Vladom, izjavila je predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović.

"Zadovoljni smo zakonodavnom i predstavničkom funkcijom Skupštine, a nadzornu ćemo tek da razvijamo", rekla je Đukić-Dejanović u intervjuu za Večernje novosti povodom dve godine rada sadašnjeg saziva parlamenta.

Na pitanje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mnogi navode da je Skupština sluga Vladi, ona je kazala da to nije istina.

"Saradnja između nas i Vlade je vrlo korektna. Uvek se dogovaramo šta su prioriteti, a to su zakoni koji harmonizuju naše zakonodavstvo sa evropskim, sistemski akti koji se tiču odbrane, obrazovanja. Odnosi su korektni, u skladu sa dogovorenom politikom. Nema tu gospodara i slugu", rekla je predsednica Skupštine.

Prema njenim rečima, deklaracija kojom će se osuditi zločini nad Srbima biće doneta u septembru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.