Đukić Dejanović: Ne zabranjivati razgovor o aferama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić Dejanović: Ne zabranjivati razgovor o aferama

Izražavanje nezadovoljstva i razgovor o aferama ne treba da budu zabranjeni, kaže ministarka bez portfelja i potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović i napominje da zloupotrebe, ukoliko se dokažu, treba da budu sankcionisane i ne sme da bude privilegovanih.

"Svaka afera treba da ima svoj epilog u institucijama sistema. To svi mislimo, ali nekada nemamo dovoljno strpljenja, a nekada ni dovoljno argumenata", rekla je Đukić Dejanović za Danas na pitanje koliko bi smanjenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napetosti u društvu doprinelo rešavanje aktuelnih afera.

Đukić Dejanović smatra da se politizacija društva i pojedinaca koji su markantne ličnosti svuda u svetu usijava i ocenjuje da izražavanjem nezadovoljstva upravljaju oni koji žele da polarizuju društvo i da iz tih podela izvuku "možda neki novi smisao za koji ne znamo da li zaista postoji".

Navodi i da kod konkretnih afera koje su, kako je navela, sada podgrejane budući da se bliže izbori, treba dati sudovima i tužilaštvima vreme za odgovore.

"Ako negde bude dokazanih zloupotreba, treba da se sankcionišu, ne sme da bude privilegovanih. Ali tamo gde se ne dokaže, šta ćemo da uradimo? Neće biti strašno nezadovoljni što nije dokazana afera koja zapravo nije ni postojala, nego je ispolitizovana", navela je ministarka.

Naglasila je i da, da je poslanik opozicije, nikada ne bi napustila poslaničku klupu.

"Nikada, da sam opozicija ne bih svu aktivnost fokusirala na predsednika države. Tačno je da je on najbitnija ličnost u političkom smislu, a napadima mu se daje još veći značaj, pa on ima potrebu da negira optužbe, kao i da demantuje zaista notorne neistine", navela je ona.

Kako je dodala, ljudi koji se bore za političku poziciju, treba da imaju svoje programe, da o njima govore.

"Ne čujemo šta bi to opozicija mogla da uradi bolje, a sigurno je da negde može. Zaista mislim da dobra opozicija i kvalitetna karika znače i kvalitetnu državu. Kritikovati profesionalno jednog čoveka, baviti se abrovima, aferama, poslovima koje treba da rade tužilaštva ili sudovi,to je zamena teza i proizvodi šizofrenu situaciju", poručila je ministarka.

Na konstataciju da su na račun socijalista stizale optužbe iz redova SNS da ih ne podržavaju dovoljno u skupštinskim debatama, Đukić Dejanović kaže da brojniji poslanici očekuju maksimalnu podršku onih koji su manje brojni.

Ona smata da je poslanički klub SPS vrlo konkretno radio svoj posao i da je sve teme bitne za politiku države, zakonodavnu i nadzornu aktivnost, predsedničku aktivnost, realizovao u skladu sa brojčanim snago koju su imali.

"Da nas ima više bili bismo glasniji", poručila je Đukić Dejanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.