Đukić-Dejanović: Kredibilitet Vlade nije okrnjen

Izvor: Kurir, 08.Feb.2013, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Kredibilitet Vlade nije okrnjen

Institucije sistema funkcionišu. Postigli smo dobre rezultate na evropskom putu, u privlačenju investicija i u borbi protiv kriminala i korupcije, ocenila visoka funkcionerka SPS i ministarka zdravlja

BEOGRAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović ocenila je da informacija da se premijer Ivica Dačić sastajao sa članovima kriminalnog klana Darka Šarića nije okrnjila ni njegov ni kredibilitet Vlade Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
"Vlada nije nokautirana. Institucije sistema funkcionišu. Postigli smo dobre rezultate na evropskom putu, u privlačenju investicija i u borbi protiv kriminala i korupcije. Nema sumnje da oni kojima se to ne sviđa baš i žele da napadaju Ivicu Dačića kao personifikaciju Vlade, upravo da bi minimizirali njen učinak", rekla je Đukić - Dejanović.

Ministarka zdravlja se zauzela da se ispita svaki detalj Dačićeve komunikacije sa bilo kime i da se sve sankcioniše, ukoliko ima elemenata krivičnog dela.

"Institucije države daće odgovor i na to pitanje, a građani će na kraju da procenjuju ima li ko politički kredibilitet ili ne", rekla je ona i dodala da nije imala informacije o tim sastancima. Đukić-Dejanović je rekla da ne veruje da iza tih napada u medijima stoji neko od partnera iz vladajuće koalicije.

"Koliko vidim, partneri su isključivo posvećeni radu. Ministri praktično rade od jutra do mraka. Sumnjam da bi neko lično ulagao toliku energiju u uspeh Vlade, a da je ruši iznutra. To bi bilo nelogično", ocenila je visoka funkcionerka SPS-a.

Ona je rekla da odnosi SPS-a i Srpske napredne stranke nisu narušeni nakon te afere i da je komunikacija na sednicama Vlade vrlo korektna. Govoreći o eventualnom uskraćivanju podrške SPS-a Demokratskoj stranci u Beogradu, Đukić-Dejanović je rekla da o tome još nije bilo reči ni u partiji ni u vladajućoj koaliciji. "To je pitanje za neke druge koji bi trebalo da odluče šta će i kako će. Beograđani zaslužuju najsposobniju vlast. Mnogo toga se dešava i svaki novi talas događaja daje novi veo za nova venčanja", rekla je ona.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Đukić Dejanović: Vlada nije nokautirana

Izvor: RTS, 08.Feb.2013

Informacija da se premijer Ivica Dačić sastajao sa članovima klana Darka Šarića nije okrnjila ni njegov ni kredibilitet Vlade Srbije, kaže Slavica Đukić Dejanović...Potpredsednica Socijalističke partije Srbije i ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović ocenila je da informacija da se...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.