Đukanović da odluči kako do najbolje vlade

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 21:43

"Đukanović da odluči kako do najbolje vlade"

Počasni predsednik SDP Ranko Krivokapić kaže da je u rukama Đukanovića da odluči koje su najbolje mogućnosti da se dođe do što kvallitetnije buduće Vlade.

Od institucije predsjednika države Krivokapić očekuje da se pokaže kao stabilizator i da se na programskoj osnovi napravi stabilna nova Vlada.

Napominje da njeno djelovanje mora biti isključivo u interesu građana.

“Mandat je u rukama predsednika države. On treba da izmeri koje su mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da dođemo do što kvalitetnije Vlade u ovim okolnostima koje su se, na sreću, pojavile nakon te godine i po dana antisekularne Vlade, da ne kažem crkvene Vlade. Računam da će datirati te okolnosti da niko više ne manipuliše izbornom voljom građana”, kaže Krivokapić.

Napominje da Vlada mora biti bolja nego sve prethodne, ali poručuje da joj ne treba stavljati zadatke koje nije realno da će rešiti.

“Govori se o podjelama, a ja mislim da te podele tu godinu dana nećemo rešiti sigurno, ali ih možemo smanjiti time što ćemo izabrati teme koje su samo u interesu građana”, istakao je nekadašnji predsednik Skupštine.

Na pitanje koga očekuje kao budućeg premijera, Krivokapić odgovara:

“Ne očekujem nikog. Očekujem onog ko može skupiti najviše poslanika na pravom programu”.

Kada je reč o učešću SDP-a u budućem sastavu Vlade, Krivokapić poručuje da će biti tu da pomognu kako bi se stvari vratile u elementarnu normalu, a to je, kako zaključuje, da budemo u skladu sa Ustavom.

Počasni predsednik Socijaldemokratske partije za Gradsku televiziju objašnjava da se ta stranka uvek trudila da utiče na stabilnost politčkih prilika u Crnoj Gori, pa će, kako poručuju tako biti i ubuduće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.