Đukanović: Krivokapića treba obavezati da to objavi

Izvor: B92, 11.Maj.2021, 07:27

Đukanović: Krivokapića treba obavezati da to objavi

Podgorica -- Predsednik Crne Gore Milo Đukanović smatra da sadržaj Temeljnog ugovora sa SPC treba javno objaviti i da taj dokument treba da se nađe pred poslanicima.

Đukanović je u izjavi za portal CdM ocenio da je važno obavezati Vladu premijera Zdravka Krivokapića da ugovor ni u jednom segmentu ne bude na štetu nacionalnih interesa Crne Gore.

Osvrćući se na navode da Temeljni ugovor sa Rimokatoličkom crkvom nije objavljivan dok nije stupio na snagu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đukanović tvrdi da to nije tačno i da je taj ugovor bio dostavljen poslanicima pre nego što su se izjašnjavali o njegovoj ratifikaciji.

"Sem toga, različita je pozicija SPC i Rimokatoličke crkve u našoj zemlji”, rekao je Đukanović. On smatra da bi Temeljni ugovor sa SPC trebalo razmotriti u parlamentu.

"Bez obzira što se ne radi o međudržavnom ugovoru, imajući u vidu njegov značaj za državu Crnu Goru, a takođe i na ukupne odnose sa državom Srbijom, smatram da bi bilo veoma značajno da se nađe na agendi najvišeg zakonodavnog tela", rekao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đukanović: Objaviti ugovor sa SPC, da se nađe pred poslanicima

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2021

PODGORICA - Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović smatra da sadržaj Temeljnog ugovora sa SPC treba javno objaviti i da taj dokument treba da se nađe pred poslanicima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.