Đorđević s ambasadorom Rusije o saradnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević s ambasadorom Rusije o saradnji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je u razgovoru s ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom istakao da su Srbija i Rusija oduvek bile prijateljske zemlje kao i da su njihovi odnosi danas na najvišem mogućem nivou, ali da uvek postoji prostor za unapređenje.

Đorđević je pohvalio dosadašnju saradnju koju Srbija ima sa Rusijom, posebno sa Ministarstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rada i socijalne zaštite Ruske Federacije i naveo da to dokazuju mnogobrojni potpisani sporazumi.

On je ambasadora informisao o planiranim radovima na Groblju oslobodilaca Beograda koji bi trebalo da budu gotovi na Dan oslobođenja.

Kako je rekao, posebno mu je drago što je od ove godine manifestacija Besmrtni puk, na inicijativu Ministarstva, postala događaj od državne važnosti.

"Međunarodna konferencija Besmrtni puk koja će se održati 25. septembra u Srbiji i u Rusiji, još jednom će potvrditi snažne i prijateljske odnose koji postoje između dve zemlje", rekao je ministar i upoznao ambasadora s planom da se do kraja godine održi još jedna velika međunarodna konferencija na kojoj se očekuje između ostalih i dosta visokih zvanica iz Ruske Federacije.

Ambasador Harčenko zahvalio je ministru na doprinosu razvoju bilateralnih odnosa, a posebno na njegovoj posvećenosti kada je reč u oblasti zaštite ratnih memorijala i dodao da će nastojati da tokom svog diplomatskog mandata podrži sve aktivnosti resornog ministarstva.

Kada je reč o organizovanju konferencije Besmrtni puk u Beogradu, ambasador je istakao da je to jako dobra zamisao i da će imati poseban značaj za Srbiju, kao i da je treba organizovati na najbolji mogući način te da ima podršku ambasade, ali i njega lično.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Djordjević sa ambasadorom Rusije o unapredjenju saradnje

Izvor: Beta, 26.Jul.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević je u razgovoru sa novopostavljenim ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom istakao da su Srbija i Rusija oduvek bile prijateljske zemlje, kao i da su odnosi izmedju njih danas na najvišem mogućem nivou, ali da uvek...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.