Đorđević: Država nije zaboravila osobe sa invaliditetom

Izvor: N1 televizija, 13.Okt.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Država nije zaboravila osobe sa invaliditetom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je, povodom Međunarodnog dana slepih i slabovidih, rekao da ni država ni Beograd nisu zaboravili osobe sa invaliditetom.

Đorđević koji je sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim posetio Gradsku organizaciju slepih, izrazio je spremnost da se uradi sve što slepima i slabovidima može biti od pomoći.

"Ministarstvo će i finansijski i opremom pomoći Udruženje slepih, a svojim primerom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pokazujemo i da osobe sa invaliditetom ravnopravno treba da se zapošljavaju", rekao je Đorđević, preneo je Beoinfo.

Đorđević i Mali razgovarali su s članovima Gradske organizacije slepih o položaju i problemima sa kojima se suočavaju.

Gradonačelnik Mali je rekao da je cilj da Beograd bude bez barijera u svakom smislu te reči i dodao da je mnogo urađeno i da se mnogo radi da bi se unapredio položaj osoba sa invaliditetom.

"Pored besplatnog javnog prevoza, grad je obezbedio i 50 ličnih pratilaca, od čega 12 pomaže slepim osobama. Akcenat će se u budućnosti staviti na obezbeđivanje uslova za nesmetano kretanje trotoarima i javnim prostorima, kao i za prelazak ulica", kazao je Mali.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ministar za socijalna pitanja: Država nije zaboravila osobe s invaliditetom

Izvor: Beta, 13.Okt.2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević je danas, povodom Medjunarodnog dana slepih i slabovidih, rekao da ni država ni Beograd nisu zaboravili osobe sa invaliditetom.Djordjević koji je sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim posetio Gradsku organizaciju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.