Đorđević: Ambiciozan plan, velika zahvalnost Norveškoj

Izvor: RTS, 25.Jun.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Ambiciozan plan, velika zahvalnost Norveškoj

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je, povodom završetka faze projekta "Osnaživanje centara za socijalni rad na teritoriji Srbije", da je čitav projekat podrazumevao četiri faze i zahvalio Norveškoj na pomoći i podršci.
"Krenuli smo ambicioznim planom koji podrazumeva četiri faze. Prve dve faze je ministarstvo finansiralo i ono se ticalo upravljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljudskim resursima tokom procesa u centrima za socijalni rad. Zatim smo pokrenuli projekat gde smo uključili opštine Kučevo, Kovin, Mali Zvornik, Trstenik, da bismo u tim centrima za socijalni rad na malom uzorku videli šta bi trebalo da se promeni", izjavio je Zoran Đorđević u Vladi Srbije.

Prema njegovim rečima, treća faza je uspešno realizovana u saradnji s norveškom ambasadom i Kancelarijom UN za projektne usluge (UNOPS), a podrazumevala je reorganizaciju načina rada, a ticala se i profesionalne kompetencije zaposlenih.
Četvrta faza bi, dodaje, trebalo da bude sve ono što je uočeno i treba da se promeni, pre svega rad na infrastrukturi i na boljim uslovima rada.
"Svi zaposleni u službama za socijalni rad znaju da smo radili na poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih, ali Vlada Srbije kao što znate, nevezano za ovo, zakonom o platama u državnim organima i javnim službama i platnim razredima radi na unapređenju položaja zaposlenih kako bi imali bolji položaj u centrima za socijalni rad i socijalnu pomoć", istakao je Đorđević.
Ministar napominje da će biti dosta aktivnosti u narednom periodu, uz očekivanje da će Srbija imati značajno bolje centre za socijalni rad koji će odgovoriti izazovima vremena i potrebama građana.
Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad izjavio je da je zadovoljan urađenim u proteklom periodu, zahvalivši se najpre Ministarstvu rada i zapošljavanja.

"Pomoć je potrebna ljudima koji su najugroženiji. Ali, potrebno je pružiti pomoć i ljudima koji pružaju pomoć. A to je suština ovog projekta", rekao je Bjornstad.

Ambasador je zahvalio i kancelariji UN za projektne usluge – UNOPS, na analizi, kako bi se uopšte i započeo proces poboljšanja sistema socijalne zaštite.

Iz Kancelarija UN za projektne usluge (UNOPS) medijima se obratio Marko Vujačić, koji je ukazao na značaj daljeg unapređenja rada na ovoj temi.
"Zaista je privilegija biti deo ovog projekta. U pitanju je dobro organizovan sistem, s visoko motivisanim i kvalitetnim stručnim kadrom. A tu su i preporuke koje će u budućnosti dati poboljšanje", istakao je Vujačić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Djordjević: Srbija pokazala veliki pomak u oblasti zaštite prava radnika

Izvor: Beta, 26.Jun.2019, 16:57

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević rekao je danas da je Srbija u 2019. godini pokazala veliki napredak u razumevanju prava radnika i obezbedjivanju njihove bezbednosti i zdravlja na radu, saopštilo je to ministarstvo.On je otvaranju Tvining projekta EU "Podrška...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.