Izvor: Nezavisne Novine, 13.Maj.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokić: Mikelić ostavio neizbrisiv trag

BANJALUKA - Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije (SP) rekao je da je Borislav Mikelić ostavio neizbrisiv trag u društvenom životu na prostoru bivše jugoslovenske zajednice i kao provrednik i kao političar.

"Kao privrednik dao je nemjerljiv doprinos uspješnom ekonomskom životu, posebno u (Mesnoj indrustriji) 'Gavriloviću', ali i na druge načine. On je svakako dao doprinos ekonomskom razvoju kao i u borbi za zaštitu prava srpskog naroda u periodu kada je postao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << urgožen od strane Hrvatrske države, a to je period od 1991. pa do kraja 1995. godine. Mikelić je bio učesnik i aktivan oslonac ideje stvaranja Republike Srpske Krajine i zaštite srpskog naroda kroz Republiku Srpsku Krajinu", kazao je Đokić.

Napominje da se isticao i u namjerama da Republika Srpska Krajina očuva svoju autonomiju i da bude trajno faktor zaštite i sigurnosti srpskog naroda na području Hrvatske, ali nažalost ideje za koje se zalagao u tom periodu nisu bile opšte  prihvaćene na tom području i zato se u potpunosti nisu ostvarile.

"On je izuzeto pozitivan trag ostavio u borbi za socijalističku ideju i njenu praksu smatrajući da sa idejom socijalista svako društvo pa i naše može biti naprednije, progresivnije, bogatije i zato je ovo prilika da mu iskažemo veliko poštovanje i zahvalnost za velike rezuiltate koje je ostvario", napominje Đokić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Slobodan Župljanin novi član SP

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Maj.2018, 17:22

BANJALUKA - Slobodan Župljanin novi je član Socijalističke partije i biće pojačanje Opštinskog odbora stranke u Kotor Varošu, rekao je u Banjaluci predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić. Đokić je istakao da je Župljanin doktor nauka, profesor na fakultetu, da je prije rata bio ugledni...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.