Đilas za sada ne planira povratak u parlament

Izvor: Blic, 01.Okt.2013, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas za sada ne planira povratak u parlament

Lider DS i smenjeni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas za sada ne planira da aktivira poslanički mandat u Skupštini Srbije, po receptu političara koji su izgubili vlast. Đilas sumnja u sposobnost naprednjaka da se za 22 dana organizuju i pronađu mu adekvatnu zamenu.

Đilas je juče na pitanje „Blica“ da li će se politički aktivirati u Skupštini budući da mu je taj metod političke borbe na raspolaganju (bio je prvi na izbornoj listi DS), odgovorio da o tome ne razmišlja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Moram da radim dok ne imenuju privremeno veće. Pa kad se smisle, neka se smisle. A o bilo kojim planovima za kasnije ne razmišljam dok sam u mandatu tehničkog gradonačelnika - rekao je Đilas.

Nakon što je potpredsednica SNS i ministarka Zorana Mihajlović izjavila da će Đilas u mandatu tehničkog gradonačelnika ostati još 23 dana, smenjeni gradonačelnik je izrazio sumnju da će se to dogoditi.

- Kad istekne rok, oni bi trebalo da konsultuju stranke koje čine parlament oko ljudi koji bi ušli u privremeno veće - rekao je Đilas.

Na pitanje šta će mu biti strategija do izbora, lider DS je rekao:

- Do izbora se borimo da preživimo pošto će biti nezamislivo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.