Đilas prodao firmu Bugarima

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2013, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas prodao firmu Bugarima

Medijska grupa Krasimira Gergova postaje novi vlasnik agencije Direkt medija (Direct Media A. D.), dosadašnje članice Multikom grupe, saopštila je Multikom grupa.

Kako se navodi, Gergov je u medijskom biznisu od dvadesetak godina i dugogodišnji je bugarski partner "Central Juropijen medija enterprajziza" (CME, Central European Media Enterprises) i firme "Njuz koprporejšn" (News Corporation) koje posluju u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Krasimir Gergov je i akcionar >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << medija grupe BTV, vodeće medijske kuće na bugarskom tržištu - sa 44 odsto udela, predsednik je oglašivačke agencije Kres, prve bugarske "full service agencije", a partner je u najvećoj medijskoj agenciji Piero 97, kao i u vodećem OOH provajderu JC Decaux. Gergov u svojim kompanijama u Bugarskoj zapošljava oko 1.000 ljudi.

Krasimir Gergov je pionir u razvoju golfa u Bugarskoj i predsednik je Golf asocijacije Bugarske, navodi se u saopštenju. Generalni direktor Multikom grupe Jadranka Drinić je ocenila da je preuzimanje te agencije značajan posao koji će omogućiti širenje poslovanja i sticanje nove prednosti u regionu i šire.

Ona je istakla da promena vlasnika neće uticati na ugovore o radu zaposlenih, niti na sigurnost njihovih radnih mesta i ugovorom definisanih redovnih profesionalnih obaveza.

"Direkt medija" je, kako se navodi, kompanija za multimedijalne komunikacije iz Beograda, koja posluje u celom regionu. Ima oko 150 zaposlenih u sedam zemalja, a 2010. godine se pozicionirala među 30 najjačih firmi u Srbiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.