Đilas o pritvoru Radmilovića, stanovima, medijima..

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2020, 16:24

Đilas o pritvoru Radmilovića, stanovima, medijima..

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas na današnjoj konferenciji za medije kojoj su prisustrvovali i i Zoran Radmilović, koji je proveo 30 dana u pritvoru zbog sumnje da je na kući potpredsednika SSP Dejana Bulatovića ispisao preteće poruke, izneo je trvdnje da je Radmilović nepravedno uhapšen i da njegovo privođenje bilo plansko.

Đilas je najavio krivične prijave protiv svih onih koji su učestvovali u njegovom hapšenju, i navodnom maltretiranju... On, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naime tvrdi da su Radmilovića po provođenju pojedini pripadnici policije šamarali, vezivali za radijator i insistirali da prizna da je to uradio, a čak su mu, kaže, nudili i veliku svotu novca da kaže da je on pisao na zidu Bulatovićeve kuće.

Đilas uz to tvrdi i da je sud Bogdanovića neosnovano i bez dokaza odredio pritvor, a kao dokaz za to pokazao je novinarima zapisnik o veštačenju u kome je navedeno da se boja koja je pronađena u kući Radmilovića i na kući Bulatovića ne podudaraju, kao ni debljina četke kojom je na zidu pisano, a ni boja na dukserici.

Predsednik SSP je optužio bivšeg ministara unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da je govorio neistinu, jer je u jednoj televizijskoj emisiji kazao sve suprotno od onoga što piše u zapisniku o veštačenju.

Na pitanja pojednih novinara da li njegov brat, Gojko Đilas, poseduje ili ima upravljačka prava u firmi koja je vlasnik 29 stanova i nekretnina, o čemu su pojedini mediji pisali, Đilas je odgovorio odrečno. Lider SSP odbacio je pisanje tih medija i na tabli za pisanje, uz opasku da nekim treba da bi razumeli da se crta , precrtao broj "29" i napisao da njegov brat ima dva stana, jedan u Starom gradu i drugi na Novom Beogradu i dopisao da je njegova kompanija "Multikom" vlasnik sedam nekretnina.

Kako je dodao ostalih 20 sa spiska koji su objavili neki mediji nisu ni u njegovom vlasništvu, ni u vlasništvu njegovog brata.

Takođe, Đilas je ponovio tvrdnje da su on i njegov brat prodali kuću direktoru "Krušika" ispod cene, o čemu su takođe pisali pojedni medija, prodali pilotu J.M. i da je ugovor o toj kupoprodaji dao u javnost.

Najavio je da će tužiti sve medije koji su izneli te, kako navodi, laži u javnost, i ne samo medijske kuće, već i novinare i reportere lično koji su o tome pravili priloge i pisali tekstove.

Poručio je medijima koji o njemu, kako kaže, šire laži da će, ukoliko mu se nešto dogodi zbog učestale kampanje i oni biti saučesnici, a na konstaciju novinara da se često preti i deci predsednika Aleksandra Vučića, te da i oni mogu biti žrtve takve kampanje, Đilas je odgovorio da on nikada nijednu reč nije rekao o predsedničkoj deci i da će uvek osuditi napad na svako dete.

Tvrdi, a kaže da ima i dokaze, da iza skandiranja koja su za vreme vanrednog stanja slušala njegova deca stoji direktno predsednik države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.