Đilas: Ugovor za deponiju mora biti raskinut

Izvor: Mondo, 15.Jan.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Ugovor za deponiju mora biti raskinut

"Kandidat za gradonačelnika" Beograda, Dragan Đilas, izjavio je danas da će, ukoliko lista koju prevodi formira vlast u Beogradu, biti raskinut ugovor o javno-privatno partnerstvu o odlaganju otpada na deponiji u Vinči.

Foto: MN Press

Đilas je, gostujući na TV Naša, ocenio da je taj ugovor štetan jer predviđa da spaljivanje smeća Beograđane košta 50 miliona evra godišnje.

"Potrebno je da rešimo problem odlaganja smeća, ali da li za to treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << plaćamo 50 miliona evra godišnje?", zapitao je Đilas i dodao da ;taj novac može da bude upotrebljen za razvoj Beograda, brigu o Beograđanima i povećanje plata.

On je kazao da se zalaže za vraćanje mera koje omogućavaju pomoć porodiljima, trudnicima, penzionerima.

"Nisam nudio nikakve funkcije Đilasu i Jankoviću"

Komentarišući fontanu na Slaviji koja je izgrađena na osnovu projekta aktuelne vlasti, Đilas je rekao da se od ideje o fontani, u vreme kad je on bio gradonačelnik Beograda, "koja bi Beograđanima dala jedan veliki trg i pešačku zonu vikendom, došlo do fontane koja svetli i svira dok idu automobili".

"Nije to bila ideja. Nije fontana ključna stvar, ona se samo najviše vidi. Beograd ne ide u dobrom smeru i to treba promeniti", rekao je Đilas.

Govoreći o nastupu opozicionih stranaka na izborima sa Skupštinu grada Beograda 4. marta, Đilas je rekao da mu je žao što se opozicija nije ujedinila, ali i zato što Beograđani ne biraju gradonačelnika direktno.

Poslednji gradonačelnik koga su Beograđani birali bio je Nenad Bogdanović, a pre i posle toga sistem je takav da se biraju odbornici a oni iz svojih redova biraju gradonačelnika.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Djilas: Ugovor o deponiji u Vinči mora da bude raskinut

Izvor: Beta, 15.Jan.2018

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Djilas izjavio je danas da će, ukoliko lista koju prevodi formira vlast u Beogradu, biti raskinut ugovor o javno-privatno partnerstvu o odlaganju otpada na deponiji u Vinči.Djilas je, gostujući na TV Naša, ocenio da je taj ugovor štetan jer predvidja da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.